Volledig scherm
De Roovert, de oude zandweg tussen Hilvarenbeek en Poppel. © Google Streetview

Verharding Roovert levert Hilvarenbeek vrijwel niets op

HILVARENBEEK - Een verharding van de Roovert zal de detailhandelssector in Hilvarenbeek vrijwel niets opleveren. Voor de horeca zal het slechts voor een zeer bescheiden plus zorgen. Dat is de conclusie van een nieuw onafhankelijk onderzoek naar het omstreden plan.

De gemeente Hilvarenbeek wil de 2 kilometer lange zandweg tussen Hilvarenbeek en Poppel graag verharden met asfalt omdat dit de economie een impuls zou geven. Het nieuwe onderzoek ontkracht dat argument.

Beperkt
Volgens de onderzoekers is het aantal inwoners van Ravels (Poppel) te beperkt en zorgt het winkel- en horeca-aanbod van Baarle-Nassau en Goirle voor te veel concurrentie. Daarnaast blijft de maximumsnelheid op de Roovert hetzelfde (30 kilometer) na de beoogde verharding en neemt de reistijd niet af.

Ondanks protesten van milieuorganisaties, heemkundige verenigingen en omwonenden, die wijzen op het milieu en de cultuurhistorische waarde van de Roovert, blijft het college vasthouden aan het plan. De provincie Brabant wil daar echter niet aan meewerken.

Tilburg e.o.