Volledig scherm
De Vrijthof in Hilvarenbeek is zaterdag 28 oktober het decor van Veteranendag. © Stichting Veteranen Hart van Brabant

Veteranen Hart van Brabant strijken met luchtafweer en viertonner in Hilvarenbeek neer

HILVARENBEEK - De Vrijthof in Hilvarenbeek staat zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 17.00 uur vol met militair materieel: een HAWK-luchtafweersysteem, observatie- en commandoposten en een volledig functionele veldkeuken.

Aanleiding is de Veteranendag die de Stichting Veteranen Hart van Brabant dit jaar in Hilvarenbeek heeft belegd. Traditiegetrouw wordt die de eerste zaterdag na 27 oktober gevierd, de datum waarop de regio Tilburg in 1944 werd bevrijd. 

Op de Vrijthof bemannen leden van re-enactmentverenigingen als Bartje Compagnie en MARS de voertuigen en posten. De Nederlandse UNIFIL-vereniging (vredesmissie Libanon) is ook present. Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht verzorgt een FlyBy. De jeugd kan een rondrit maken in een DAF YA 4442 ('4-tonner').

Op een informatiemarkt staan onder meer de organisaties Hulphond Nederland, Vereniging Jonge Veteranen en Dutch Military Veterans aanwezig. DJ Underground Tacticz (de Tilburgse Dutchbat-veteraan Maikel Veldhuis) zorgt voor de beats.

De Veteranendag Hart van Brabant vond vorig jaar in Kaatsheuvel plaats.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.