Volledig scherm
Het Gronings gezin op Best Kept Secret. © BD

VIDEO: Gronings gezin met tweeling van 8 geniet volop van BKS: 'Overdag het safaripark, 's avonds het festival'

HILVARENBEEK – Hélemaal uit Groningen, hélemaal naar Noord-Brabant. Maar dan heb je ook wat. Samen met hun tweeling Elsa en Anna (8) bezoeken Michel en Anita voor het eerst Best Kept Secret Festival.

En meer. Want het gezin toog zaterdagochtend ook nog met de kids naar het naastgelegen Safaripark De Beekse Bergen, tot grote vreugde van de meiden. Al weten zij ook de muziek op Best Kept Secret op waarde te schatten. ,,Maar het Safaripark vond ik het leukst’’, roept Anna. Elsa schudt met haar hoofd. ,,Ik vind het festival het leukst.”

Tekst loopt door onder video

Michel lacht ermee. Waarom ze voor Best Kept Secret (en De Beekse Bergen) hebben gekozen? ,,Vanuit Groningen kom je anders niet zo snel in deze regio. Je komt hier prima aan je trekken. Sfeer proeven, genieten van bands als Arcade Fire en Radiohead. De bands spraken ons aan. Maar je hebt allerlei muziek. We proberen een beetje te balanceren, de middenweg te zoeken. En dan is er ook nog het lekkere weer.”

Hun dochters genoten vooral van Honeyblood en kijken met smacht uit naar Aubora op zondag. ,,Al luisteren ze thuis gewoon Katy Perry”, voegt vader Michel er gauw aan toe. Het is het eerste festival voor het gezin, dat op de camping in een blokhut verblijft. ,,Dan merk je dat 25.000 bezoekers eigenlijk best veel is”, stelt Michel.

Tilburg e.o.