Volledig scherm
© Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Vier jonge gorilla's verhuizen naar Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek start een nieuw fokprogramma voor gorilla's. De eerste van vier jonge gorilla’s is woensdag gearriveerd om een nieuwe fokgroep te starten in het grootste wildlifepark van Nederland.

Eén mannetje en drie vrouwtjes zullen in de komende weken aan elkaar geïntroduceerd worden in de hoop dat zij samen in de toekomst voor nakomelingen zorgen.

,,De westelijke laaglandgorilla is een ernstig bedreigde diersoort, waardoor dit fokprogramma hard nodig is. Safaripark Beekse Bergen is in 2006 met een mannengroep gorilla's begonnen en we zijn bijzonder trots dat we nu een fokgroep gorilla's krijgen", zegt parkmanager Niels de Wildt.

Voorzichtig
Gorillamannetje Komale is woensdag als eerste aangekomen in Safaripark Beekse Bergen. Hij is negen jaar oud en werd geboren in Bristol Zoo. De komende dagen zal hij langzaam kennis mogen maken met Tuena, die donderdag op het park arriveert. Zij is zeven jaar oud en geboren in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Als alles goed gaat zullen Komale en Tuena in het weekend al te zien zijn voor de bezoekers.

Als de kennismaking tussen Komale en Tuena goed is verlopen, komen later Gyasi uit Apeldoorn en tot slot N’washi uit Arnhem naar het safaripark.

Lees het laatste nieuws over Safaripark Beekse Bergen via bd.nl/beeksebergen.

  1. Jack van der Aa al jaren de spil van Biest-Houtakker

    Jack van der Aa al jaren de spil van Biest-Houtakker

    BIEST-HOUTAKKER - Vraag Jack van der Aa naar zijn vrijwilligerswerk bij SVSOS en hij haalt zijn schouders op. Want er is toch niets bijzonders aan het feit dat hij al bijna drie decennia de kantine bij de Biestse voetbalvereniging beheert? Samen met zijn vrouw Marianne is Jack minstens drie avonden in de week én in de weekenden op de club te vinden. ,,Of de eerste wedstrijd nu om 07.45 uur is of 11.00 uur, Jack en Marianne zijn er altijd", zegt secretaris Wim van de Biggelaar.

Tilburg e.o.