Weer overval op een Aldi, daders op de vlucht geslagen

VIDEOHILVARENBEEK - Opnieuw is een Aldi in Midden-Brabant overvallen. Dit keer was het raak bij de vestiging in Hilvarenbeek. Twee mannen drongen donderdagochtend rond 7.15 uur gewapend de Aldi aan de Bloemenstraat in Hilvarenbeek binnen. Ze bedreigden het personeel en sloegen in een zwarte Ford stationcar op de vlucht. 

Er raakte niemand gewond. De daders hebben wel geld meegenomen. 
Het gaat om twee blanke mannen van ongeveer 1 meter 80 lang, ze droegen een bivakmuts en zwarte kleding.

De verdachten zijn via de laad- en losdeur binnengekomen. De winkel gaat pas om 8 uur open, maar er stond om 7 uur al een leverancier voor de deur. De overvallers hebben gewacht tot de deur daarvoor open ging en zijn toen zo naar binnen gegaan.

De politie zoekt getuigen.

Woordvoerster van Aldi, Laetitia Gruwel, over de overval: “Een overval is een ingrijpende gebeurtenis voor onze medewerkers. Wij zorgen dat ze slachtofferhulp krijgen. Zolang de politie onderzoek doet, kunnen we geen uitspraken doen over de gebeurtenissen.”

Eerder werden Aldi-supermarkten overvallen aan het TransvaalpleinVerdiplein en Spoordijk in Tilburg, aan de Wethouder de Brouwerstraat in Goirle. ,,Het is vaker voorgekomen dat één regio in korte tijd veel overvallen telt, zegt Bert van Steeg, adjunct directeur van belangenbehartiger Detailhandel Nederland in een eerder artikel. ,,We hebben het bijvoorbeeld ook in Eindhoven gezien. De daders worden bovendien steeds jonger. Dat baart ons grote zorgen.”

Ook de Lidl in Tilburg werd begin februari voor de tweede keer in korte tijd overvallen.

Gewapende overval op Aldi in Hilvarenbeek
Volledig scherm
Gewapende overval op Aldi in Hilvarenbeek © Toby de Kort
Gewapende overval op Aldi Hilvarenbeek
Volledig scherm
Gewapende overval op Aldi Hilvarenbeek © Toby de Kort
Overal Aldi in Hilvarenbeek
Volledig scherm
Overal Aldi in Hilvarenbeek © Toby de Kort
  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”

Tilburg e.o.