Volledig scherm
9-9-2017 Scheveningen De Nederlandse band Doe Maar met Henny Vrienten (foto), Ernst Jansz, Jan Hendriks en René van Collem treedt op tijdens Life on the Beach. Copyright Paul Bergen © Paul Bergen

Werchter Boutique krijgt Brabants tintje: Doe Maar-frontman Henny Vrienten van de partij

HILVARENBEEK/WERCHTER - Het Belgische festival Werchter Boutique verwelkomt dit jaar drie bands die een jubileum vieren. De Amerikaanse hoofdact Fleetwood Mac bestaat een halve eeuw en het Britse Snow Patrol viert zijn 25e verjaardag.

Ook voor de Belgische rockers van Triggerfinger is 2019 een bijzonder jaar. Het trio bestaat alweer 20 jaar en roept bij het optreden de hulp in van een aantal speciale gasten, onder wie Henny Vrienten uit Hilvarenbeek, bekend van Doe Maar en Vreemde Kostgangers.

De organisatie maakte dinsdag de volledige line-up bekend. Naast de drie bovengenoemde bands zullen ook de Engelse Pretenders van zangeres Chrissie Hynde en de Belgische bands Arsenal en Novastar optreden.

Werchter Boutique wordt gehouden op zaterdag 8 juni in het Festivalpark in Werchter, hetzelfde terrein waar ook jaarlijks Rock Werchter wordt gehouden. De kaartverkoop is al begonnen.

Tilburg e.o.