Volledig scherm

Winkeliersvereniging Hilvarenbeek stelt besluit over BIZ uit

HILVARENBEEK - Het besluit over de invoering van een bedrijfsinvesteringszone (BIZ) in het centrum van Hilvarenbeek wordt uitgesteld tot medio volgend jaar.

Volgens voorzitter Frans Pijnenborg van winkeliersvereniging De Heerlyckheit bestaan er nog teveel misverstanden en vragen over de BIZ, waardoor er onder winkeliers nog onvoldoende draagvlak is voor de invoering van de regeling.

In een BIZ dragen alle ondernemingen een belasting af aan de gemeente. Die belasting wordt vervolgens geïnvesteerd in de ontwikkeling en marketing van het gebied. Om dat te coördineren wordt er een professionele centrummanager aangesteld. In Hilvarenbeek zou de BIZ in en rond de blauwe zone moeten komen, zodat er een verbinding ontstaat tussen horeca- en retailondernemers. In onder meer de gemeente Goirle is een BIZ de laatste jaren succesvol gebleken.

  1. Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas neemt na 30 jaar afscheid

    Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas neemt na 30 jaar afscheid

    HILVARENBEEK - Na bijna 30 jaar heeft de Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas afscheid genomen van zijn patiënten. Een afscheid tegen wil en dank. Een herseninfarct dwong de 60-jarige Maas om eerder te stoppen met werken. ,,Het is een proces van maanden geweest om dat gedwongen besluit te accepteren", aldus de huisarts, die zichzelf als 'ouderwetse gezinsarts' typeert. ,,Dat zal ik gaan missen, dat je deel uitmaakt van de levensloop van mensen en hun gezin."

Tilburg e.o.