Volledig scherm
Willem Reijrink (links) en Toon Reijrink (r) overhandigen de cheque aan Jac Linnemans (Wij-Wel), Chris Aerts en Patrica Aerts (Benjamin). © Beeld Werkt

Woonproject Benjamin in Diessen mikt op opening eind 2018

DIESSEN - Woonproject Benjamin in Diessen mikt op een opening aan het einde van 2018. Dat lieten initiatiefnemers Chris en Patricia Aerts donderdag weten in Esbeek, waar zij een cheque in ontvangst namen van Reijrink Staalconstructie BV.

Benjamin is de naam van het nieuwe wooninitiatief voor mensen met een beperking in Diessen. In de huidige woningen in de Eenhoorn kunnen straks elf jong-volwassenen met een (meervoudige) beperking worden gehuisvest. Een ander deel van de Eenhoorn wordt door dorpscoöperatie Wij-Wel ingezet voor maatschappelijke doeleinden. Ook woonstichting Leystromen is bij het project betrokken.

Volgens Chris Aerts kan Benjamin zich straks zelf bedruipen, maar is er wel een eenmalig opstartbedrag nodig voor de inrichting van het woonproject. Reijrink maakte donderdag alvast een begin met een cheque van bijna 15.000 euro. Dat bedrag was opgehaald tijdens het 50-jarig bestaan van het bedrijf. Volgens de dankbare Chris Aerts wordt het geld besteed aan een snoezelruimte.

Tilburg e.o.