Volledig scherm
© Yes We Can Clinics

Yes We Can Clinics denkt aan locatie Groenendael in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - De organisatie Yes We Can Clinics, dat jongeren met een verslaving of gedragsstoornis behandelt, heeft zijn oog laten vallen op conferentiecentrum Groenendael in Hilvarenbeek. De zorgorganisatie zou er graag behandelingen doen voor jongeren tussen de 13 en 21 jaar. Er zouden maximaal 100 jongeren tegelijk geplaatst worden.

Hoewel er een horecabestemming op de locatie ligt, staat de gemeente Hilvarenbeek positief tegenover het plan. Volgens het college wordt met de nieuwe functie een mogelijke leegstand van het centrum in de toekomst voorkomen. Ook is er geen verbouwing nodig. Yes We Can Clinics zou bovendien garanderen dat de jongeren geen overlast zullen veroorzaken.

Groenendael heeft geen directe buren en ligt vrij afgelegen op een landgoed langs de N269.

Volledig scherm
Jan Willem Poot oprichter en voorzitter raad van bestuur Yes We Can Clinics. © Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt
  1. Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas neemt na 30 jaar afscheid

    Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas neemt na 30 jaar afscheid

    HILVARENBEEK - Na bijna 30 jaar heeft de Hilvarenbeekse huisarts Marcel Maas afscheid genomen van zijn patiënten. Een afscheid tegen wil en dank. Een herseninfarct dwong de 60-jarige Maas om eerder te stoppen met werken. ,,Het is een proces van maanden geweest om dat gedwongen besluit te accepteren", aldus de huisarts, die zichzelf als 'ouderwetse gezinsarts' typeert. ,,Dat zal ik gaan missen, dat je deel uitmaakt van de levensloop van mensen en hun gezin."

Tilburg e.o.