Volledig scherm
De Roovert, de oude zandweg tussen Hilvarenbeek en Poppel. © Google Streetview

Zandweg de Roovert in Hilvarenbeek krijgt geen monumentenstatus

HILVARENBEEK - Het verzoek van de Heemkundige Kring Hilvarenbeek en Diesen om de Roovert tot gemeentelijk monument te bestempelen is door het college van Hilvarenbeek afgewezen. Opvallend is dat het college daarmee het advies van de monumentencommissie naast zich neerlegt. Die was juist voorstander van een monumentenstatus.

De Roovert is de zandweg tussen Hilvarenbeek en Poppel. Het college wil de weg met asfalt verharden om de lokale economie een impuls te geven, maar er is veel protest tegen het besluit.

De Heemkundekring wilde de verharding tegenhouden door een monumentenstatus aan te vragen. Volgens het college hoeft een verharding van de weg echter geen afbreuk te doen aan de rijke cultuurhistorische waarden van de weg.

  1. KlarinetNsemble komt met eerste Hilvarenbeekse familie-opera. 'Opera hoogdravend? Onbekend maakt onbemind'

    KlarinetNsemble komt met eerste Hilvarenbeekse familie-opera. 'Opera hoogdravend? Onbekend maakt onbemind'

    HILVARENBEEK - De Impresario, zo heet de allereerste Hilvarenbeekse familie-opera die op 26, 27 en 28 januari wordt opgevoerd in Elckerlyc. Een ambitieuze productie waar zo'n 100 mensen aan meewerken, vrij gebaseerd op Mozart's Der Schauspieldirektor. ,,We willen Hilvarenbeek kennis laten maken met het waanzinnige fenomeen opera", aldus dirigent Maarten Jense van het KlarinetNsemble.

Tilburg e.o.