Wereldtentoonstelling, 1958, Brussel, België
Volledig scherm
PREMIUM
Wereldtentoonstelling, 1958, Brussel, België © R. Stalin/KMMA

Aapjes kijken in Belgische 'Mensentuin'

BRUSSEL - Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika neemt na een renovatie afscheid van het beeld dat België in Congo de beschaving bracht. Een uitwas daarvan was 'aapjes kijken in mensentuinen'.

0 reacties

 1. LIVE | Brandbrief evenementenbranche aan kabinet, 78.000 besmettingen nog niet geregistreerd
  CORONAVIRUS

  LIVE | Brandbrief evenemen­ten­bran­che aan kabinet, 78.000 besmettin­gen nog niet geregi­streerd

  Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is vandaag weer iets gedaald. Er liggen minder dan 250 mensen op de ic’s. Het RIVM registreerde woensdag 58.666 nieuwe besmettingen. Het werkelijke aantal ligt hoger, want achterstand bij het RIVM loopt verder op. Over de afgelopen negen dagen zijn 78.000 meldingen van positieve tests nog niet geregistreerd. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.
 2. Nieuwsoverzicht | Duizenden boetes geschreven vanuit touringcar - Louk deelt elke dag foto van verstrengelde handen met zoon in coma
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Duizenden boetes geschreven vanuit touringcar - Louk deelt elke dag foto van verstren­gel­de handen met zoon in coma

  In het centrum van Bergen op Zoom heeft woensdag een grote brand gewoed in een historisch pand. Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-Alert verstuurd in de omgeving. Verder zijn duizenden automobilisten de afgelopen maanden betrapt met een telefoon in de hand tijdens het rijden. En daarnaast is 17,5 jaar cel geëist tegen Wim S. voor het om het leven brengen van zijn vriendin Heidy Goedhart. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.