Volledig scherm
PREMIUM
Arie Hoogstad gaf een 'foto'af van hoe Den Dungen er over tien jaar uit kan zien. © Domien van der Meijden

Atelierwoningen in oude bibliotheek Den Dungen

DEN DUNGEN - De gevel van De Blauwe Scholk in Den Dungen laten staan en er woningen en commerciële ruimte in maken, de oude bibliotheek bestemmen voor atelierwoningen en een (tweede) supermarkt in het centrum. Ziehier wat streefbeelden voor de toekomst van Den Dungen.

Hij heeft een berg gesprekken gehad deze zomer meet veel dorpelingen uit Den Dungen. Stedenbouwkundige Arie Hoogstad mocht maandagavond in de multifunctionele accommodatie De Litserborg een volle zaal Dungenaren zijn droombeeld laten zien van hoe Den Dungen er pak hem beet over tien jaar uit zou kunnen zien. En hij baseerde zich daarbij uiteraard op de mening van een aanzienlijk aantal Dungenaren en 26 sleutelfiguren uit het dorp.

  1. Reconstructie doodschieten Daan Hoefs: ‘Ik hoorde iemand schreeuwen: Ik maak je kapot’
    VIDEO

    Reconstruc­tie doodschie­ten Daan Hoefs: ‘Ik hoorde iemand schreeuwen: Ik maak je kapot’

    SCHIJNDEL - De Schijndelse Aagje Dekenstraat en Renate Rubinsteinstraat liggen in een doorsnee buitenwijk zoals je er zoveel hebt. Maar daar is het deze woensdag helemaal niet alledaags. Je kunt je er niet of nauwelijks terecht. Honderden meters hekken met zwarte schermen onttrekken enkele straten aan het zicht. Halverwege de dag klinken er drie harde knallen. ,,Ik hoorde iemand schreeuwen: ‘Ik maak je kapot kankerlijer’. En daarna werd er geknald’’, vertelt een man.