Volledig scherm
Burgemeester Jack Mikkers (links) vertelt Wil van den Elzen (80) dat hij later op de dag een koninklijke onderscheiding in ontvangst mag nemen. © Marc Brink/BD

Bossche burgemeester kiest voor lintjesregen 'nieuwe stijl'

ROSMALEN - Met zo'n vijftig mensen is het deze donderdagochtend tegen half tien  ongekend druk in het Rosmalense grand café Bottles. Dat heeft een speciale reden. ,,Hebben ze me toch te pakken'', zegt een man die juist is gefeliciteerd door de Bossche burgemeester Jack Mikkers.

Ook zes andere plaatsgenoten krijgen van Mikkers te horen dat hen een koninklijke onderscheiding is toegekend. Of ze daarom binnen anderhalf uur naar het Bossche Theater aan de Parade willen komen. 

Tournee 

Burgemeester Ton Rombouts was gewend om de versierselen op te spelden in het Bossche stadskantoor waar de mensen heen werden gelokt. Maar zijn opvolger verkiest de aanpak zoals hij dat de afgelopen jaren gewend was in Veldhoven. Dat betekent huisbezoek met zijn echtgenote om de uitverkorenen later op de dag gezamenlijk te decoreren. 

,,We hebben een tijd geleden een generale repetitie gehouden om na te gaan of dat praktisch uitvoerbaar was. We reden dus alvast de route met de woningen van de mensen om wie het gaat. We kwamen wat krap in de tijd. Daarom is ervoor gekozen om enkele Rosmalenaren naar Bottles te laten komen.'' Dat zegt Jan de Wit  (chef kabinetszaken van de gemeente) over de aanpak.

Volgens plan gaat Mikkers er rond 10.00 uur weer vandoor om zijn speciale tournee te vervolgen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement