Volledig scherm
© Provincie Noord-Brabant

Bouw mee aan ons Brabants voedselsysteem!

Provincie Noord-Brabant (PARTNERBIJDRAGE)Op dinsdag 19 februari organiseert de provincie Noord-Brabant de Voedsel1000: een brede maatschappelijk dialoog over de toekomst van het Brabantse voedselsysteem. Brabanders gaan met elkaar in gesprek over de uitdagingen van de voedselsector en de mogelijke oplossingen voor een beter voedselsysteem. Deze oplossingen leggen we vast in het Brabantse Voedselbesluit.

Volledig scherm
© Provincie Noord-Brabant

Ons voedselsysteem gaat over alles en iedereen die verbonden is met voedsel: van boer tot burger. In Brabant is de voedselsector een belangrijke economie en creëert het veel werkgelegenheid. Wereldwijd blinkt de sector uit qua innovatie, kennis en productiviteit. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker en gezond voedsel dat goed is voor mens, dier én omgeving?

Volledig scherm
© Provincie Noord-Brabant

Een simpel antwoord is er niet voor deze belangrijke vragen. Daarom organiseert de provincie Noord-Brabant een Voedsel1000. Tijdens de Voedsel1000 gaan Brabanders met elkaar in gesprek over deze en vele andere vragen. Samen proberen we tot oplossingen te komen die we vaststellen in het Brabantse Voedselbesluit. Het doel van dit besluit is om zoveel mogelijk inwoners en partijen het Voedselbesluit te laten ondertekenen en met elkaar uit te voeren. Ook het nieuwe provinciebestuur bekijkt het besluit en gaat na waar voor haar een rol in het verschiet ligt.

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling):“We kiezen elke dag weer wat we eten en waar we het kopen. Onze keuzes bepalen het systeem waarmee we voedsel produceren, verwerken, distribueren en consumeren. Als we veranderingen willen in dat systeem, moeten we dat ook samen oppakken. Ik kijk met veel interesse uit naar de Voedsel1000 en zal als een van de vele deelnemers enthousiast meedenken en -doen.”

Wil je graag meer informatie of je aanmelden? Kijk dan op www.voedsel1000.nl.

Volledig scherm
© Provincie Noord-Brabant
Volledig scherm
© Provincie Noord-Brabant