Daan van Winden (13) slaat kluis aan de haak met magneetvissen in Rosmalen

VIDEOROSMALEN – De 13-jarige Daan van Winden uit Den Bosch heeft maandag tijdens het magneetvissen een wel heel bijzondere vangst gedaan. 

In het water aan de Grintweg in Rosmalen sloeg hij een zwaar voorwerp aan de haak. Later bleek het om een afgesloten kluis of archiefkast te gaan waarin nog spullen zaten. Omdat het voorwerp te zwaar was vroeg Daan de politie en brandweer om hulp. 

Dinsdagochtend werd met groot materieel de kluis uit het water gehaald. Duikers van de brandweer haalden de kluis boven water. Het is niet bekend wat er precies in de kluis zit, maar door een kier in de zware deur kon Daan wel al een horecaportemonnee en oude stempels zien. Naast de kluis vond hij ook een stuk van een pistool en een kogelhuls.

Volledig scherm
© Bart Meesters
Volledig scherm
Daan bij de uit het water getakelde kluis. © Bart Meesters
Volledig scherm
© Bart Meesters
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Initiatiefnemer gestaakte automeeting Den Bosch vindt besluit politie onredelijk: ‘Volgende maand hopelijk wel vergunning’

    Initiatief­ne­mer gestaakte automee­ting Den Bosch vindt besluit politie onredelijk: ‘Volgende maand hopelijk wel vergunning’

    DEN BOSCH - ,,Ik had dan geen vergunning, maar wij deden niks verkeerd.” Initiatiefnemer Virgill van der Burgt van de gestaakte automeeting in Den Bosch noemt de vroegtijdige beëindiging door de politie van zaterdagavond ‘onredelijk’. Na een ongeluk in Son tijdens een automeeting daar, voegde deze groep van honderden autoliefhebbers zich bij de meeting in Den Bosch, waarop de politie besloot het stop te zetten.