Volledig scherm
Toine Jansen sproeit op verzoek van de gemeente rododendrons in het Prins Hendrikpark. © copyright Olaf Smit

De Bossche Groenen: daar gaat het door droogte mis met groen

DEN BOSCH - Judith Hendrickx (De Bossche Groenen) zegt 'steeds meer signalen te krijgen' dat veel jonge aanplant staat uit te drogen in Den Bosch. Daarom stelt zij enkele schriftelijke vragen aan het college van B en W. 

Volgens Hendrickx beginnen 'wat oudere bomen op de zandgronden op sommige plaatsen uit te vallen'. Zij verwijst naar Willemspoort, het Prins Hendrikpark en rondom de Amazones bij de Monseigneur Diepenstraat. Het zou ook misgaan in de Groote Wielen en in en nabij het Kanaalpark. 

Hendrickx: ,,In Rosmalen beginnen op sommige plaatsen onder andere  de zomereiken te verkleuren. Dat zijn bomen die nog afhankelijk zijn van hangwater. Ondanks dat we af te toe een tractor met watertank voorbij zien rijden komt dat water voor veel bomen in de openbare ruimte te laat. Daarnaast drogen er ook bomen, struiken en vaste planten uit  in schooltuinen, bij instellingen en bedrijven en langs snelwegen die onder Rijkswaterstaat vallen." 

Hendrickx wil weten welke voorbereidingen de gemeente heeft getroffen om extra 'watergiften' te verzorgen toen duidelijk werd dat het langdurig droog zou blijven. 

Zij is benieuwd of de gemeente een draaiboek heeft om direct  in actie te komen om de jonge aanplant extra water te geven.  

Ook vraagt zij of de wijkbudgetten toereikend zijn om het geven van extra water te kunnen bekostigen. 

Een woordvoerder van de gemeente zei woensdag dat de gemeente nagaat of vanwege de aanhoudende weersomstandigheden 'iets moet worden gewijzigd'.