Deel buit gevonden in auto na overval in Den Bosch, mannen van 21, 21 en 23 jaar opgepakt

VIDEO + updateDEN BOSCH - Een woning van een appartementencomplex op de hoek van de Rijnstraat en De Bossche Pad in Den Bosch is dinsdag in alle vroegte overvallen. De politie hield drie mannen aan die er vermoedelijk bij betrokken waren. Het gaatom om Bosschenaren van 21, 21 en 23 jaar oud. 

Bij de overval raakte een andere man gewond. Het is niet duidelijk of dit de bewoner betreft. Een deel van de vermoedelijke buit werd na de arrestatie in de auto gevonden. 

Verontruste melding

Rond kwart over zeven in de ochtend kwam er bij de politie een verontrustende melding binnen van lawaai uit een flatwoning op de derde verdieping. De politie nam die melding serieus en stuurde direct meerdere eenheden naar de Rijnstraat.

Afgezet

In de buurt van de flatwoning werden al snel de drie vermoedelijke overvallers gezien. ,,De deur van de flat stond open er kwamen twee mannen naar buiten”, vertelt een politiewoordvoerder. ,,Deze zijn direct staande gehouden.”

In de woning bleek een man met lichte verwondingen op de grond te liggen. Het verdachte duo is aangehouden. In de galerij van de flat werd nog een derde verdachte opgepakt.

Het slachtoffer is ter plekke behandeld aan zijn verwondingen. Voor zover bekend hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis. In en rondom het complex wordt technisch onderzoek gedaan door de recherche.

De drie verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Ook het slachtoffer wordt verhoord.

Startklaar

Medewerkers van de technische recherche zijn gehuld in witte pakken in de woning beziggeweest met nader onderzoek. Aan het einde van de middag was het onderzoek afgerond. 

Dat gebeurde ook in een auto die bij ingang van de flat is geparkeerd. Medewerkers van de politie hebben de auto geopend en doen onderzoek naar eventuele sporen. De auto neemt twee parkeerplaatsen in beslag en is met de achterzijde naar de flat geparkeerd waar de overval is gepleegd. Daarin werd in elk geval een deel van de buit gevonden. Het is niet uitgesloten dat de auto door de overvallers startklaar is gezet om te vluchten.

Volledig scherm
Woningoverval Den Bosch. © Bart Meesters
Volledig scherm
Den Bosch © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Volledig scherm
Den Bosch © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Volledig scherm
Den Bosch © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Volledig scherm
Woningoverval Den Bosch © Bart Meesters
Volledig scherm
Woningoverval Den Bosch © Bart Meesters
  1. Man (41) die Bosschenaar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    Man (41) die Bossche­naar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    BEST/DEN BOSCH - Het gerechtshof heeft vandaag een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd aan de 41-jarige Eindhovenaar Toon N. Hij heeft tijdens een ruzie op een dansfeest bij Aquabest in Best de 33-jarige Bosschenaar Yassine Majiti doodgeschoten. Hij is ook veroordeeld voor een poging tot doodslag op een beveiliger en voor wapenbezit. De rechtbank Oost-Brabant kwam eerder tot dezelfde straf.