Volledig scherm
In Zaltbommel vond de politie bij de inval een groot drugslab. © Bart Meesters

Drugsactie in onder meer Zaltbommel: zeven aanhoudingen en ruim 30 ton chemicaliën opgespoord

DEN BOSCH/ZALTBOMMEL - De grote drugsactie van de politie vandaag in onder meer Den Bosch, Uden en Zaltbommel heeft geleid tot zeven aanhoudingen en de  ontmanteling van meerdere drugslabs en opslagplaatsen van chemicaliën. Daarnaast zijn er diverse vuurwapens aangetroffen waaronder een riotgun.

In Eindhoven, Venlo, Zaltbommel en Weert zijn in totaal zeven verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. In de woningen van de verdachten werd beslag gelegd op onder andere vuurwapens en telefoons. Daarnaast viel de politie binnen bij panden in Uden, Odiliapeel, Den Bosch, Son, Best, Oss en Schijndel. Het is onduidelijk wat daar werd aangetroffen. 

Aanhangwagens

In totaal honderd politiemedewerkers zijn maandagochtend om zes uur onder leiding van het Landelijk Parket op tientallen locaties in Zuid-Nederland begonnen met het doorzoeken van woningen en bedrijfspanden. Het  gaat om een onderzoek naar  synthetische drugs. 

In Echt is een ‘groothandel’ voor grondstoffen aangetroffen waar meer dan 30 ton aan chemicaliën lag opgeslagen. 

In Venlo, Zaltbommel en Weert trof de politie drugslabs aan. In Waalre zijn diverse aanhangwagens met daarin materiaal om drugslabs op te bouwen aangetroffen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen