Fred van den Munckhof en Richard Schoutissen helpen Duitse families de oorlogshistorie van hun opa, ook of vader te vinden bij de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred van den Munckhof en Richard Schoutissen helpen Duitse families de oorlogshistorie van hun opa, ook of vader te vinden bij de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn. © Domien van der Meijden

Duitse kruizen krijgen in Ysselsteyn steeds meer een gezicht

YSSELSTEYN - Schijndel, Wijbosch, Eerde, Sint-Michielsgestel en Boxtel. Het lag er in oktober 1944 bezaaid met provisorische veldgraven vol gesneuvelde Duitsers. Nu liggen ze netjes op een rij in Ysselsteyn. Daar zoeken steeds meer Duitse families, de schaamte eenmaal voorbij, naar de historie van hun vader, oom of opa.

 1. Artsen gaven judoka Savelkouls 1 procent kans op herstel, nu hoopt ze op Olympische Spelen

  Artsen gaven judoka Savelkouls 1 procent kans op herstel, nu hoopt ze op Olympische Spelen

  Tessie Savelkouls heeft dinsdag voorzichtig de training hervat. De 29-jarige Nederlandse deed dat 15 maanden nadat ze bij de Grand Slam in Parijs een zenuwscheur in haar rechterbeen opliep. Artsen gaven haar slechts 1 procent kans op herstel, maar Savelkouls doorliep het zware revalidatietraject met succes en kan toch weer de judomat op. Savelkouls hoopt nu zelfs aan deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.
 1. Aangename temperaturen, maar wel veel buien
  Play

  Aangename temperatu­ren, maar wel veel buien

 2. Burgemeester Depla: 'Landelijke maatregelen steeds overbodiger'
  Play

  Burgemees­ter Depla: 'Landelijke maatrege­len steeds overbodi­ger'