Fred van den Munckhof en Richard Schoutissen helpen Duitse families de oorlogshistorie van hun opa, ook of vader te vinden bij de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred van den Munckhof en Richard Schoutissen helpen Duitse families de oorlogshistorie van hun opa, ook of vader te vinden bij de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn. © Domien van der Meijden

Duitse kruizen krijgen in Ysselsteyn steeds meer een gezicht

YSSELSTEYN - Schijndel, Wijbosch, Eerde, Sint-Michielsgestel en Boxtel. Het lag er in oktober 1944 bezaaid met provisorische veldgraven vol gesneuvelde Duitsers. Nu liggen ze netjes op een rij in Ysselsteyn. Daar zoeken steeds meer Duitse families, de schaamte eenmaal voorbij, naar de historie van hun vader, oom of opa.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.