Volledig scherm
PREMIUM
Op Landgoed Velder staat Huize Groot Velder te huur voor een partij die er kantoor wil houden in het groen. © Domien van der Meijden

Evenementen als 'smeerolie' voor onderhoud landgoed Velder

LIEMPDE/SCHIJNDEL - Evenementen zoals We Are Electric op Velder in Liempde zijn bikkelhard nodig voor een gezonde exploitatie van het landgoed. Familie Van Boeckel steekt dat geld terug in haar 'groene onderneming' om 180 hectare natuur en bos gezond te houden en door te geven aan het nageslacht.

  1. Superstunt: De Zwaan schakelt topfavoriet Van Gerwen uit

    Superstunt: De Zwaan schakelt topfavo­riet Van Gerwen uit

    Van Gerwen leek in eerste instantie zonder moeite door te stoten naar de tweede ronde in Blackpool, maar zijn zeven jaar jongere landgenoot bleef knokken. Zo kwam De Zwaan (68ste op wereldranglijst) van een 3-1 achterstand terug tot 3-3, tot ergernis bij de nummer één van de wereld, die de laatste weken op zoek is naar zijn absolute topvorm. Beide darters gaven elkaar ook in het vervolg weinig toe. Van Gerwen leek bij een 6-5 voorsprong even een tandje bij te schakelen, maar op het juiste moment gooide De Zwaan een 121-finish om in de wedstrijd te blijven. En De Zwaan ging door en zette Van Gerwen onder druk. Na een aantal missers op dubbel-20 kon De Zwaan de tweevoudig wereldkampioen zelfs breken en zo was een megastunt in de maak. Van Gerwen was het juiste ritme kwijt en bij De Zwaan groeide juist het vertrouwen. Bij 9-6, een matchpoint, besloot De Zwaan de wedstrijd met dubbel-16.

poll

Den Bosch kan Vueltageld beter besteden

Den Bosch kan Vueltageld beter besteden

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
2538 stemmen