Volledig scherm
© GPD/BEN STEFFEN

Geen onrust na meningokokken, GGD krijgt slechts twintig telefoontjes met vragen

TILBURG – De vaststelling van de meningokokkenziekte bij een student van de Fontys Hogeschool Journalistiek en de daaropvolgende voorlichtingsbijeenkomsten over de ziekte heeft bij de GGD niet geleid tot veel ongeruste telefoontjes. 

“We hebben ongeveer twintig telefoontjes gekregen met vragen”, zegt een woordvoerster van de GGD Hart voor Brabant. Ook op sociale media bespeuren medewerkers geen tekenen van onrust over de ziekte. Ook zijn bij de GGD geen nieuwe gevallen van meningokokken bekend.

Toestand

Maandag werd bekend dat een student die aanwezig was bij het introductiekamp van de Hogeschool Journalistiek in Tilburg de meningokokkenziekte had opgelopen. De student is in het ziekenhuis opgenomen. Zijn toestand was toen stabiel, maar wel kritiek. Over de huidige toestand van de student mag de woordvoerster vanwege privacy geen mededelingen doen.

Na de vaststelling van de ziekte brachten de school en de GGD gezamenlijk het nieuws naar buiten en werden de leerlingen die aan het introductiekamp hadden deelgenomen ingelicht. “We hebben de studenten aangegeven op welke verschijnselen ze de komende vier weken moeten letten. Veel mensen hebben sowieso de bacterie bij zich, maar de kans is klein dat ze ook ziek worden.”