Volledig scherm
Haring © Dreamstime

Hollandse Nieuwe voor bewoners Notenhoff en Wijkestein

ANDEL/WIJK EN AALBURG - Hollandse Nieuwe dinsdagmiddag voor de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van zorgcentra Notenhoff (Andel) en Wijkestein (Wijk en Aalburg). Voor het zesde jaar zorgden Gerrit en Willy Koelewijn van Restaurant 't Vraagteken uit Veen voor de jaarlijkse lekkernij. 

 Iets waar vooral de bewoners van beide zorgcentra elke keer naar uitzien, vertelt Gerrit Koelewijn. ,,Het is leuk en vooral ook zeer dankbaar werk om telkens de haringen aan het begin van het seizoen zo uit te mogen delen." 

Klederdracht

De uitbater uit Veen deed dat met zijn zus Willy die zich speciaal daarvoor in Spakenburgse klederdracht had gehuld. ,,En dat wordt door de bewoners ook zeer op prijs wordt gesteld." 

 In de Notenhoff in Andel zorgde accordeonist Tiny Huigen tijdens 'het haringhappen' voor een muzikale noot en in Wijkestein was er een muzikale bijdrage van gitarist Jan van de Bogaard. 

Aan het einde van het haring happen in Wijkestein ontvingen de uitbaters van 't Vraagteken van zorgplein De Maaswaarden-medewerker Bert Noorloos een oorkonde voor de jaarlijks terugkerende geste.