Volledig scherm
Optreden van de Band Jazz Academy tijdens Jazz in Duketown. © copyright Olaf Smit

Jazz in Duketown trakteert op gratis live-optredens in Bossche winkels

DEN BOSCH - ,,Van middenstanders in de Bossche binnenstad kregen we opmerkingen dat zij geen voordeel hadden van een evenement als Jazz in Duketown. Want de optredens zijn op podiums. Daar spelen we voortaan op in." Dat zegt Gaby Westelaken, voorzitter van de stichting Jazz in Duketown, over de mogelijkheid die middenstanders hebben om op zaterdag 19 mei gratis live-optredens in de zaak te hebben.

Vorig jaar meldden zich zo'n 20 winkeliers in de Bossche binnenstad met het verzoek om live-jazz in de zaak te hebben. ,,Dit jaar verwachten we zo'n vijfentwintig verzoeken te kunnen honoreren. Per winkel wordt ongeveer twintig minuten door twee personen live-muziek gespeeld. Wij zorgen als stichting voor de promotie", zegt Westelaken.

Alain Clark 

Tot de winkels die zich hebben aangemeld behoren onder meer Werk aan de Winkel, Monique de Kleijn bloemsierkunst en Biggles. Het is nog niet duidelijk welke bands er optreden. ,,Dat stemmen we af op het formaat van de zaken waar de optredens zijn gepland'', zegt Westelaken.

Zeker is dat op 19 mei live optredens tijdens de warenmarkt zijn. Jazz-band Slam Jammers treedt op tussen de kramen.

Jazz in Duketown
Jazz in Duketown wordt gehouden van 18 tot en met 21 mei met onder anderen John Scofield, Roberto Fonseco en Alain Clark. Enkele jongerenorganisaties en het evenementenbureau van het Koning I College verzorgen in de Raadskelder het jongerenpodium Jungle in Duketown ('Een podium vol muziek, talent en theaterplezier'). Op 18 mei gaat het om Puur Theater (een akoestische avond), op 19 mei om Electric Music en op 20 mei om JazzyBijten waarbij jazzbandjes optreden tijdens een brunch.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement