Volledig scherm
Leden van de Koninklijke Marechaussee Brigade Zuid op bezoek in Antoniegaarde. © Jan de Rond

Marechaussee Brigade Zuid bezoekt bewoners Antoniegaarde in Den Bosch

DEN BOSCH - Tien managementleden van de Koninklijke Marechaussee Brigade Zuid gingen vrijdagochtend op bezoek bij bewoners van woonzorgcentrum Antoniegaarde aan de Bossche Zuid-Willemsvaart. 

's Middags wandelden zij naar de Sint-Jan en bezochten zij op de Parade een café voor koffie met een Bossche bol. 

Volgens Robin Gerbrands van het woonzorgcentrum kregen bewoners hiermee 'extra aandacht van mensen die zij normaal niet ontmoeten'. ,,Hierdoor komen twee werelden bij elkaar die doorgaans strikt gescheiden zijn: handhaving van wet- en regelgeving door marechaussee en persoonlijke zorg en aandacht in de zorgsector. Tijdens de voorbereiding bleken we veel meer gemeen te hebben dan gedacht."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zo kwam Ossenaar Hans van M. tot zijn wanhoopsdaad: een reconstructie

    Zo kwam Ossenaar Hans van M. tot zijn wanhoops­daad: een reconstruc­tie

    BEMMEL/OSS - Woensdag 22 augustus 2018, 02.00 uur. Een daverende klap schudt Bemmel ruw wakker. Gillende sirenes verscheuren de nacht in het Betuwse dorpje. Een auto is dwars door de glazen pui van het gemeentehuis geramd en ontploft. Tussen de brokstukken in de geblakerde ontvangsthal vinden agenten en brandweerlieden het levenloze lichaam van Hans van M. De vrachtwagenchauffeur had zijn aanslag zorgvuldig gepland. Een reconstructie, mede op basis van zijn lange afscheidsbrief.