Wijlen weerman Johan Verschuuren in 2017 bij zijn weerhut in zijn tuin. In zijn woonkamer hing ook een digitaal weerstation. ,,Maar dat is niet te vertrouwen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wijlen weerman Johan Verschuuren in 2017 bij zijn weerhut in zijn tuin. In zijn woonkamer hing ook een digitaal weerstation. ,,Maar dat is niet te vertrouwen.” © Dolph Cantrijn

Mijn bijzondere ontmoeting met weerman Johan Verschuuren: ‘Het was alsof ik met mijn pa aan tafel zat’

BD 250We zullen je altijd, overal, in alles tegenkomen, dat zei ik tegen mijn vader terwijl we zijn as uitstrooiden onder een boom. Overal en altijd. En heel onverwacht. Dat ervoer ik toen ik in april 2017 Brabants bekendste weerman Johan Verschuuren interviewde voor mijn krant en een middag lang mijn vader heel dichtbij voelde.

  1. Treinen door Nederland met de muzikanten van het Symfonisch Blaasorkest Drunen: flashmobs en stralende gezichten
    PREMIUM

    Treinen door Nederland met de muzikanten van het Symfonisch Blaasor­kest Drunen: flashmobs en stralende gezichten

    DRUNEN - Blazen, slaan en dirigeren bij racecircuit Zandvoort, treinstation Utrecht en voor het stadhuis in Zaandam. Het Symfonisch Blaasorkest uit Drunen reisde op een zonovergoten dag met de speciale ‘KWF Karel-trein’ naar verschillende plekken in Nederland om er flashmobs te houden. „Onze optredens waren misschien niet geheel onverwacht aangezien een drumstel nogal opvalt, maar het viel zeker in de smaak.”