copyright Marc Bolsius
Volledig scherm
PREMIUM
© copyright Marc Bolsius

Proef in Den Bosch: GGZ en GGD gaan verwarde verdachten screenen

DEN BOSCH - Politie en justitie in noordoost-Brabant starten met een proef waarbij arrestanten die een verwarde indruk maken, in het politiebureau van Den Bosch worden gescreend door de crisisdienst van de GGZ en de GGD. De bedoeling van de proef is om te voorkomen dat verwarde personen na een relatief licht vergrijp zonder adequate zorg  de straat op worden gestuurd. 

 1. Festivals mogen weer, dus dj en feestneus Matthy van Empel kan eindelijk los: ‘Ik heb energie voor drie personen’
  PREMIUM

  Festivals mogen weer, dus dj en feestneus Matthy van Empel kan eindelijk los: ‘Ik heb energie voor drie personen’

  OISTERWIJK - Het kan weer, het mag weer. Buitenfestivals mogen deze zomer doorgaan zonder anderhalve meter afstand. Goed nieuws voor iedereen, en dan met name voor festivalliefhebbers en dj’s. Matthy van Empel - sommigen kennen hem als muzikant, anderen als voormalig deelnemer van Love Island – is het beide. Dubbelfeest dus voor hem. ,,Wat wil je nog meer”, zegt hij.
 2. Oeps: sluismuur is niet één steen dik, maar drie. Een tegenvaller die toch geen tegenvaller blijkt...
  PREMIUM

  Oeps: sluismuur is niet één steen dik, maar drie. Een tegenval­ler die toch geen tegenval­ler blijkt...

  DOEVEREN - Parels kosten geld. Zeker als je wilt dat ze glimmen. Dat geldt ook voor de restauratie van de Doeverensche Sluis, de laatste van ‘drie parels aan de ketting’. Het oppoetsen gaat niet de 6 ton kosten die een adviesbureau voorrekende, maar meer dan 1 miljoen. Oorzaak: de muren zijn niet enkelsteens zoals gedacht, maar drie rijen dik. Toch lijdt Heusden geen financiële schade.