Volledig scherm
De doodgeschoten Martie Heesbeen woonde in dit landhuis aan de Mazairaclaan Rosmalen. © Google Streetview/politie

Regiezitting over schietpartij waarbij Rosmalenaar Martie Heesbeen werd gedood

DEN BOSCH/ROSMALEN - De schietpartij waarbij op 2 december 2014 Rosmalenaar Martie Heesbeen (49) vlakbij zijn woning werd neergeschoten komt dinsdag 17 april aan bod tijdens een zitting bij het gerechtshof in Den Bosch. 

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd Martie Heesbeen gedood door zijn neef Joey D. die destijds 24 jaar was. Het OM eiste 16 jaar celstraf en ging in hoger beroep tegen de gevonniste vrijspraak.

Reconstructie

Het gaat om een zogenaamde regiezitting waarbij de zaak niet inhoudelijk aan bod komt. Tijdens de zitting wordt duidelijk wat de stand van het onderzoek is. Bij deze zaak zal het waarschijnlijk gaan over de reconstructie die het gerechtshof liet houden op verzoek van het OM.  De reconstructie werd eind januari gehouden in de Molenstraat, bij de hangplek van een getuige die een belastende verklaring heeft afgelegd over Joey D. 

De getuige verklaarde op ongeveer honderd meter afstand schoten te hebben gehoord. Ook zou hij hebben gezien hoe D. op een scooter kwam langsrijden. Hij zou hem hebben herkend als zijn voormalige buurjongen. 

Volgens Jan-Hein Kuijpers, advocaat van de verdachte, gaat het om 'een gemankeerde getuige die graag interessant doet en geruchten invult'. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement