Aangeboden door Novasol
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het Brabants Dagblad zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© NOVASOL

Samen met je hond genieten van een welverdiende vakantie

NovasolWe weten dat een vakantie zonder je trouwe harige vriend voor velen geen échte vakantie is. Maar je geliefde viervoeter hoeft de vakantiepret niet te missen. Op novasol.nl vind je 18.000 huisdiervriendelijke vakantiehuizen om uit te kiezen.

Een vakantie met je hond begint uiteraard met het uitzoeken van een leuke vakantiebestemming en een vakantiehuis waar je kwispelende allemansvriend toegestaan is. NOVASOL heeft een uitgebreid aanbod in vakantiehuizen waar je zorgeloos met je hond kunt overnachten. Zeg nu zelf, wat is een vakantie zonder hond?

Een goede voorbereiding is onmisbaar

Voordat je je hond meeneemt op vakantie is het belangrijk dat je huisdier gechipt is en in bezit is van een Europees dierenpaspoort, een geldige vaccinatie en de juiste reisverzekering.

Een microchip en dierenpaspoort is in veel landen wettelijk verplicht. Een huisdieren reisverzekering en de juiste vaccinaties zorgen er ook voor dat je met een veilig gevoel op vakantie kunt gaan. De verdere eisen en regels kunnen per land verschillen. Ga dus van te voren op onderzoek uit.

Je hond kan onrustig zijn als hij voor het eerst aankomt in het vakantiehuis. Het laatste wat je wilt, is dat hij zich niet op zijn plek voelt. Het is daarom een goed idee om zoveel mogelijk bekende hondenspullen mee te nemen. Vertrouwde items, zoals een hondenmand, een wollige deken en het lievelingsspeelgoed van je harige vriend kunnen een groot verschil maken. Laat hem daarnaast ook zo snel mogelijk zijn nieuwe omgeving verkennen. Op die manier worden nieuwe geluiden en geuren al snel minder eng.

Overnachten in een NOVASOL vakantiehuis

Als je zeker weet dat je hond goed voorbereid is om met je mee te reizen, ben je klaar voor de volgende stap; het vinden van een geschikt hondvriendelijk vakantiehuis. Het is niet altijd even gemakkelijk om de allerbeste vakantiewoning te vinden waar een huisdier gewoon binnen mag en veilig is.

NOVASOL heeft gelukkig 18.000 vakantiehuizen in het aanbod waar je hond welkom is. De omheinde tuin van het vakantiehuis zorgt ervoor dat je hond in alle vrijheid over het gras kan rollen en niet weg zal lopen. In de accommodatie vind je ook belangrijke informatie voor huisdierenbezitters en het adres van de dichtsbijzijnde dierenarts.

In het afgelopen jaar waren de huisdiervriendelijke vakantiehuizen van NOVASOL in Noorwegen, Luxemburg, Nederland en Denemarken het meest populair. Die populariteit is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren, waardoor men kan spreken van een lichte trend; vakantiegangers gaan steeds vaker met hun huisdier op reis.

Steeds meer Nederlandse gasten huren een vakantiehuisje waar een of meerdere honden welkom zijn. Inwoners van Noord- en Zuid-Holland zijn (vergeleken met andere provincies) op novasol.nl het meest op zoek naar een huisdiervriendelijke accommodatie. Noord-Brabant staat op een trotse derde plek. Hierbij komen de meeste bezoekers uit de steden Eindhoven, Tilburg en Breda. Maar ook buiten deze steden is er veel animo.

Volledig scherm
© NOVASOL

Ook de gasten van NOVASOL zijn enthousiast

Marja en Sander zijn rasechte vakantiehuisliefhebbers. Sinds ze hun huisdier meenemen op vakantie willen ze niks anders meer; “Het is superfijn om onze hond mee te nemen tijdens een weekje ontspanning. Ik merk dat ik dan meer ga wandelen en dat vind Jip ook fijn”, meent Marja.

Zo zijn er meer gasten die erg blij zijn met de huisdiervriendelijke accommodaties van NOVASOL; “Wij huren al vele jaren een vakantiehuis via NOVASOL en dat bevalt heel goed. Wij hebben altijd een hond mee, daar zoeken wij een huis op uit en dat gaat al jaren goed. Probeer het maar een keer. Daarna wil je niks anders meer”, beschrijft mevrouw Jansen.

NOVASOL weet hoe belangrijk het is om je huisdier mee te nemen op vakantie. Ze doen er daarom alles aan om zo’n ideaal mogelijk vakantiehuis voor onze gasten te vinden, zo ook voor Mia; “Wij hebben deze zomer geboekt bij NOVASOL. Ze hebben ons goed geholpen het vinden van het juiste huis met zwembad dat volledig omheind was voor onze 2 honden.”

NOVASOL spant zich volledig in om gasten en hun trouwe viervoeter de perfecte vakantiebeleving te bezorgen. En als je dan de perfecte vakantiewoning hebt gevonden, wil zelfs je hond nooit meer naar huis.

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’