Volledig scherm
© Annina Romita

Sigaret of sigaartje opsteken verboden in natuurgebieden rondom Goirle

GOIRLE – Een sigaret of een sigaartje opsteken in de bossen en natuurgebieden rondom de gemeente Goirle is per direct verboden. Het gemeentebestuur heeft dat dinsdag besloten vanwege de aanhoudende droogte van de afgelopen weken. Het risico op natuurbranden is daardoor erg groot.

Burgemeester Mark van Stappershoef: “We doen een nadrukkelijk beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de bezoekers van onze natuurgebieden. De meeste natuurbranden worden namelijk veroorzaakt door menselijk handelen.”

Het rookverbod geldt zolang fase 2 afgekondigd voor het risico op natuurbranden. Overigens gold in de gemeente Goirle al een algemeen verbod op open vuur in of in de nabijheid van bossen en natuurgebieden. 

  1. Zorgwekkende beelden uit 'spookstad' Wuhan: mensen bewusteloos op straat, chaos in ziekenhuizen
    VIDEO

    Zorgwekken­de beelden uit 'spook­stad' Wuhan: mensen bewuste­loos op straat, chaos in ziekenhui­zen

    Zieke mensen die bewusteloos op straat liggen, een ongeziene chaos in ziekenhuizen, hulpverleners in beschermende pakken die handen tekortkomen: de beelden die op sociale media circuleren van de toestand in de Chinese miljoenenstad Wuhan zijn zeer verontrustend te noemen. Het coronavirus heeft nu al 26 doden geëist, meer dan 900 mensen zijn besmet geraakt. Dertien steden zijn afgesneden van de buitenwereld, ruim 43 miljoen inwoners leven daardoor in quarantaine.