Beeld uit De Biesbosch, één van de kwetsbare natuurgebieden in de provincie Noord-Brabant die te lijden heeft onder de stikstofuitstoot. Net als onder meer de Loonse en Drunense Duinen en de Groote Peel.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit De Biesbosch, één van de kwetsbare natuurgebieden in de provincie Noord-Brabant die te lijden heeft onder de stikstofuitstoot. Net als onder meer de Loonse en Drunense Duinen en de Groote Peel. © Foto: Marcel Otterspeer

Stikstofvoorraad is ‘tikkende tijdbom’ voor de natuur

BREDA/EINDHOVEN/DEN BOSCH - Een enorm reservoir aan ongebruikte stikstofrechten maakt het voor boeren en bedrijven mogelijk om minstens 30 miljoen kilo extra stikstof uit te stoten. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer deze krant. Die tikkende tijdbom voor de natuur baart deskundigen grote zorgen.

  1. LIVE | Eerste cruiseschip vertrekt voor proefvaart uit VS, Hongkong versoepelt quarantaineregels
    CORONAVIRUS

    LIVE | Eerste cruise­schip vertrekt voor proefvaart uit VS, Hongkong versoepelt quarantai­ne­re­gels

    De meeste Nederlanders zijn ondanks de lockdown blijven bewegen, concludeert de Hartstichting. Bijna twee derde is fysiek actief en zo'n 40 procent van hen beweegt zelfs meer dan voor de pandemie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek stelt op basis van GGD-cijfers vast dat mensen met een baan in het onderwijs zich sinds vorig jaar het vaakst hebben laten testen op corona. Tussen augustus en april werden 11,3 miljoen coronatesten afgenomen bij 6,7 miljoen mensen. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.