Volledig scherm
Ongeval op de N271 in Plasmolen.Frontale botsing tussen vrachtwagen en personenwagen. PLASMOLEN / NIJMEGEN - Op de N271 richting Plasmolen zijn donderdagmiddag rond 13.00 uur een personenauto en een vrachtwagen frontaal op elkaar gebotst. Daarbij is de bestuurder van de personenauto - een 48-jarige man uit Nijmegen - om het leven gekomen. © Theo Peeters

Vader familiedrama Reek pleegt zelfmoord

NIJMEGEN - Vally V, de man uit Reek die in 2013 zijn vrouw doodde en zijn zoontje levensgevaarlijk verwondde, is donderdagmiddag overleden. Hij botste met zijn auto opzettelijk tegen een tegemoetkomende vrachtwagen.

De Pompestichting, een kliniek voor forensische psychiatrie in Nijmegen, laat weten dat een patiënt van de afdeling is verongelukt na een auto-ongeval. Over de identiteit van de man doet woordvoerder Arend-Jan Alberts van de tbs-kliniek geen mededelingen. ,,De man zat op de resocialisatie-afdeling en was met geoorloofd verlof.” Advocaat Jan-Hein Kuijpers bevestigt dat het om Vally V. gaat, die door zijn kantoor werd bijgestaan.

Volgens de Politie Limburg werd het ongeval met opzet veroorzaakt. Zij gaat uit van zelfdoding. Waarop die conclusie gebaseerd is, wil ze niet zeggen. Het ongeluk vond plaats op de N271 in het Limburgse Plasmolen, dat ligt op 13 kilometer afstand van de Pompe-kliniek.

Vally V. uit Reek vermoorde in april 2013 zijn vrouw, een paar uur voordat ze op vakantie zouden gaan. Het zoontje van het stel, een jongen van toen 12 jaar raakte levensgevaarlijk gewond door het geweld van zijn vader. Het dochtertje wist zich te verstoppen en bleef, lichamelijk, ongedeerd. De man werd aanvankelijk veroordeeld tot 4 jaar cel en tbs, maar ging in beroep. Hij zou door de anti-depressiva die hij slikte, moordlustig worden gemaakt. Het hof vond echter dat er geen sprake was van een ‘toxisch delirium’ en veroordeelde de man tot 7 jaar en tbs met dwangverpleging.

Reek organiseerde een half jaar na het drama een benefietmiddag voor de Stichting Hartenwens voor Harm en Pien. De stichting zamelde geld in om de kinderen in de toekomst bij te kunnen staan.

Het is het vierde incident in korte tijd met een bewoner van de kliniek in Nijmegen. Eerder deze week werd de ontsnapte tbs’er Ronald van Z. na enkele dagen opgepakt in Parijs. Eerder sloeg hij op de vlucht tijdens een begeleid verlof. Ook bij twee eerdere verloven gingen tbs’ers er vandoor.