Volledig scherm
Shishacafé Evergreen in Den Bosch © BD

Verbeterde aanpak overlast horeca in Den Bosch

DEN BOSCH - Met enkele aanpassingen van de horecaverordening wil de gemeente Den Bosch eventuele overlast efficiënter aanpakken. Dat geldt onder meer voor horecaterrassen in de binnenstad met woningen eronder. 

Horeca-bazen met terrassen waarop bezoekers geluidsoverlast veroorzaken lopen de kans dat hun terras eerder moet sluiten. Dat kan al een poosje, maar een aangepaste horeca-verordening moet dat vergemakkelijken. ,,De gemeente heeft al een geruim aantal jaren dit beleid op basis van maatwerk’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Cafetaria-exploitanten 

De gemeente is nu niet in staat om een exploitatievergunning te weigeren aan cafetaria-exploitanten (‘droge horeca’) die niet voldoen aan de vereisten voor leidinggevenden waaronder slecht gedrag. De vergunning wordt verleend en daarna direct ingetrokken. Een aanpassing moet een einde maken aan deze omslachtigheid.

In de vernieuwde verordening ook aandacht voor shishalounges. Dit zijn zaken waar bezoekers waterpijpen kunnen roken. In sommige bedrijven is dat een ‘hoofdactiviteit’. Volgens de gemeente blijkt uit landelijk en lokaal onderzoek dat deze zaken ’vaak zorgen voor uiteenlopende vormen van overlast.

Gokzuil

Mikkers besloot op 18 juni de vergunning in te trekken van het shishacafé Evergreen in de Bossche wijk Kruiskamp. De zaak waarover buurtbewoners klaagden, werd gesloten nadat de politie op 28 maart een gokzuil aantrof in de zaak aan de Churchilllaan. Zo’n cashcentre wordt volgens de Kansspelautoriteit gebruikt om crimineel geld wit te wassen.

Bewonersvereniging

Maar in een kort geding stelde de rechter dat burgemeester Mikkers veel te hard van stapel liep door de vergunning van Evergreen nu al in te trekken. De gemeente wil de shishalounges voortaan behandelen als horecabedrijf, maar het is onduidelijk wat daarvan het voordeel moet zijn.

De vernieuwde horecaverordening komt op 20 november aan bod tijdens een openbare vergadering van de Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad. De bijeenkomst is vanaf 19.30 tot 22.00 uur in Theater Artemis (Predikheerenpoort 50). 

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
18:30
FC TwenteTWE
away logo
home logo PSVPSV
19:45
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
FC EmmenEMM
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
20:45
AZAZ
away logo