Bij de bevrijding van Heesch in september 1944 verwoeste boerderij van het echtpaar Van Nistelrode-Van Bakel aan de Hoogstraat
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de bevrijding van Heesch in september 1944 verwoeste boerderij van het echtpaar Van Nistelrode-Van Bakel aan de Hoogstraat © Honderd jaar NCB Heesch

Verwoeste boerderijen werden na de oorlog modern boerenbedrijf

Wie in een oude boerderij woont, is in de regel behoorlijk aan het verbouwen geweest, zo concludeert zo vertelt historicus John van Zuijlen in de rubriek ‘Stille getuigen’. 

 1. Jacky lag na motorongeluk in zelfde ziekenhuis waar zijn vader overleed: ‘Toen heb ik even liggen janken’
  PREMIUM

  Jacky lag na motoronge­luk in zelfde ziekenhuis waar zijn vader overleed: ‘Toen heb ik even liggen janken’

  Het scheelde niks of Jacky Middelburg (49) was tijdens een demo-straatrace van klassieke motoren verongelukt. De motorcoureur kwam eind vorige maand hard ten val bij een inhaalmanoeuvre. Hij brak onder meer twee rugwervels, een heup, z’n bekken, een kuitbeen, een scheenbeen en meerdere botjes in z’n voet. Hij kwam in het ziekenhuis te liggen waar zijn vader, die ook motorcoureur was, veertig jaar geleden overleed.
 2. Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

  Russisch staatsgas­be­drijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

  Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.