Volledig scherm
PREMIUM
Toiletten naast de Beach Bar bij de Zuiderplas. De exploitant en de PvdA willen de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers laten verhogen. © Marc Brink/BD

Vrouw breekt pols; Pvda wil betere voorzieningen Bossche strandbaden

DEN BOSCH De toegang tot (toilet)voorzieningen bij de Zuiderplas en andere strandbaden in Den Bosch moeten rolstoeltoegankelijk zijn. Daarvoor pleit Pieter Paul Slikker (PvdA) met schriftelijke vragen aan het college van B en W. Aanleiding is een incident vorige week waarbij volgens hem een vrouw met een rolstoel haar pols heeft gebroken bij een poging om gebruik te maken van de 'sanitairunit' die de gemeente sinds 2015 plaatst bij de Beach Bar.

Volgens Slikker staat deze voorziening  'op het zand waardoor er er geen verharde toegang is'. Bezoekers moeten over een 15 centimeter hoge drempel. ,,Een onmogelijke opgave zo bleek. De dame in kwestie belandde in het ziekenhuis met een gebroken pols", aldus Slikker.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verdachten van dood Peter Hovens (63) uit Oss nog niet gehoord, politie wacht op uitlevering uit Polen

    Verdachten van dood Peter Hovens (63) uit Oss nog niet gehoord, politie wacht op uitleve­ring uit Polen

    OSS - De twee mannen die verdacht worden betrokken te zijn bij de dood van de 63-jarige Peter Hovens uit Oss, zijn nog niet gehoord door het onderzoeksteam. De twee mannen zitten sinds vorige maand vast in Polen, maar zijn nog niet uitgeleverd aan Nederland. De politie meldt vrijdag aan deze krant dat ze hoopt ‘in elk geval een van de twee zo snel mogelijk in een Nederlandse cel te hebben’.