Spelende jeugd op 'Amo-land' in Loon op Zand. ,,Kinderen zijn spijkerhard, wie te zeer afwijkt en niet meekan, wordt buitengesloten, óók door ouders."
Volledig scherm
PREMIUM
Spelende jeugd op 'Amo-land' in Loon op Zand. ,,Kinderen zijn spijkerhard, wie te zeer afwijkt en niet meekan, wordt buitengesloten, óók door ouders." © Pix4Profs / Jan Stads

'Zorgcowboy’ AMO: ‘Opvang zoals het moet! Reken ons daarop af'

LOON OP ZAND - AMO Actieve Opvang in Loon op Zand staat te boek als zorgcowboy. Het biedt buitenschoolse opvang en begeleiding aan kinderen uit het speciaal onderwijs. ,,Ik geef al lang aan gemeenten aan dat het goedkoper kan, maar ze doen er nauwelijks iets mee", zegt eigenaar Alexander van den Akker.

 1. Moeder en zoon (19) brengen meisje (14) naar Van der Valk voor seksdate: 'Ik zag geld voor mijn ogen’
  celstraf

  Moeder en zoon (19) brengen meisje (14) naar Van der Valk voor seksdate: 'Ik zag geld voor mijn ogen’

  Een 39-jarige moeder en haar 19-jarige zoon moeten de gevangenis in, omdat zij een minderjarig meisje hebben aangemoedigd om geld te verdienen met seksdates, onder andere in hotel Van der Valk in Almere. De vrouw uit Amsterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Haar zoon heeft een jeugddetentie van tien maanden én jeugd-tbs opgelegd gekregen.
 1. Automobiliste aangehouden nadat ze politieagent schopt
  Play

  Automobi­lis­te aangehou­den nadat ze politie­agent schopt

 2. Babyeendjes overleden na mishandeling: 'Dit is geen kwajongensstreek meer'
  Play

  Babyeend­jes overleden na mishande­ling: 'Dit is geen kwajongens­streek meer'