Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven/BeeldWerkt

Kermis Tilburg 2016 geopend: 'Niet 447ste, maar 449ste editie' (video)

TILBURG - De Tilburgse kermis is op vrijdagavond om 19.00 uur door kermiswethouder Erik de Ridder officieel geopend. ,,Het is niet, zoals we altijd dachten, de 447ste editie. Deze week bleek dat de kermis zelfs twee jaar ouder is."

De kermiswethouder schoot met een luchtkanon tshirts, met daarop het nieuwe kermislogo, het publiek in. Dat ging met wisselend succes: een aantal stuks ligt op de pagode van het Koningsplein. De eerste tien mensen die een shirt vingen, mochten gratis in een attractie.

Vernieuwing
De kermis mag dan oud zijn, volgens de wethouder is er dit jaar volop vernieuwing. Niet alleen qua logo, de kermis zelf bestaat voor het eerst uit een 'rondje kermis'.

Zo staan er attracties op de Burgemeester Brokxlaan (de Polyp en Psychodelic) en zijn aan de Spoorlaan onder meer het funhouse Indiana Jones en de Bayern Rutsch te vinden. In het tussenliggende gebied - aan de Willem II-passage - staan attracties voor kinderen en Theater De Boemel, RAW en Club Smederij zorgen in het tussenliggende gebied voor een 'Parade-achtig gevoel'. Met optredens, eethuisjes en muziek.

En Tilburg heeft dit jaar weer een reuzenrad. Niet het hoogste dat ooit op onze kermis stond, maar wel met prachtige verlichting. Ook prachtig verlicht worden het Paleis aan het Willemsplein (filmische projectie van het levensverhaal van de kermis op de wanden) en de Heuvelse kerk wordt uitgelicht. Te zien op 25, 27 en 30 juli.

De kermis duurt in totaal tien dagen.

Bekijk hier de beelden van de start van de kermis vrijdagavond:Volg het laatste nieuws over de kermis op bd.nl/kermistilburg.

Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt
  1. Opgepakte kermisexploitant Ronald Streekstra is nóg boos na actie in Tilburg: 'Nooit zoiets doms meegemaakt'

    Opgepakte ker­mis­ex­ploi­tant Ronald Streekstra is nóg boos na actie in Tilburg: 'Nooit zoiets doms meegemaakt'

    TILBURG - ,,Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat mensen zó dom zijn.” De voormalige kermisexploitant Ronald Streekstra (56) kan zich er nog over opwinden dat hij en zijn Duitse collega Norbert Krawczyk vorige maand op de kermis in Tilburg op afstand werden gehouden toen een jochie van 3 jaar klem kwam te zitten in diens kinder achtbaan. ,,Als ze naar ons hadden geluisterd was het in een paar minuten klaar geweest”, zegt Streekstra, ,,nu heeft het driekwartier geduurd.”