Volledig scherm
© Thinkstock

Waarom de grijpkraan op de Tilburgse Kermis niet te verslaan is

TILBURG - Op iedere kermis is de grijpkraan wel te vinden. Zo ook op de Tilburgse. Maar vaak gaan mensen naar huis zonder knuffel. Kermis FM legt uit hoe het kan dat er vaak niets gewonnen wordt.

In de gebruiksaanwijzing van de grijpmachine staat letterlijk: ‘Beheer je eigen winst. Geef de munt-inworpwaarde aan, de gemiddelde waarde van het product en je winstniveau. De grijpmachine zal automatisch berekenen wanneer hij de grijper op volle sterkte zet’.

Populair
In de jaren ’30 hadden de grijpers weinig te maken met behendigheid en fungeerden de automaten vooral als machines die een hoge winst uitkeerden aan de exploitant. Als speler zijnde blijft het dan ook een gok en weet je nooit of je iets gaat winnen. Toch blijft het een van de meest populaire attracties van de kermis.

Lees het laatste nieuws over de Tilburgse kermis op bd.nl/kermistilburg.

  1. Opgepakte kermisexploitant Ronald Streekstra is nóg boos na actie in Tilburg: 'Nooit zoiets doms meegemaakt'

    Opgepakte ker­mis­ex­ploi­tant Ronald Streekstra is nóg boos na actie in Tilburg: 'Nooit zoiets doms meegemaakt'

    TILBURG - ,,Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat mensen zó dom zijn.” De voormalige kermisexploitant Ronald Streekstra (56) kan zich er nog over opwinden dat hij en zijn Duitse collega Norbert Krawczyk vorige maand op de kermis in Tilburg op afstand werden gehouden toen een jochie van 3 jaar klem kwam te zitten in diens kinder achtbaan. ,,Als ze naar ons hadden geluisterd was het in een paar minuten klaar geweest”, zegt Streekstra, ,,nu heeft het driekwartier geduurd.”