Volledig scherm

Adventskalender: Dag 12

Kerst komt steeds dichterbij en dat betekent dat het voorbereiden gaat beginnen. Dit breekbrood is perfect voor een kerstfeestje of als borrelhap. Wij delen het recept graag met je.

Ingrediënten:
-
0,5 kg pizzadeeg
- Eigeel van één ei, gemixt met een beetje water
- 7 mozzarella sticks
- 30g gesmolten boter
- 65g geraspte Parmezaanse kaas
- 15g fijngehakte basilicum
- 15g fijngehakte peterselie
- 15g fijngehakte rozemarijn
- Tomatensaus als dip

Bereiding:
-
Verwarm de oven op 230 graden. Bedek een grote bakplaat met bakpapier. 
- Snijd de mozzarella sticks in kleine stukjes. 
- Bestrooi het werkblad met bloem en verdeel het pizzadeeg in twee stukken. Kneed en vorm beide stukken deeg op het werkblad tot lange repen.
- Snijd de lange repen in kleine stukken. In totaal heb je 33 van deze stukjes nodig. 
- Leg in ieder stuk deeg een stukje mozzarella en maak het dicht tot een bol. 
- Plaats alle bollen met de dichtgemaakte kant naar beneden op de bakplaat in de vorm van een kerstboom. De bollen moeten wel tegen elkaar aan liggen. 
- Bestrijk het deeg met de mix van eigeel en water en bak voor 15 tot 20 minuten.
- Meng ondertussen de gesmolten boter met de Parmezaanse kaas en de kruiden.
- Bestrijk na het bakken de deegbollen met het mengsel.
- Serveer de deegbolletjes met tomatensaus als dip.

Een lekker recept hoeft niet moeilijk te zijn! 

Bron: Delish

Volledig scherm
© Delish
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.