Volledig scherm
© Koken & Eten

Adventskalender: Dag 6

Wie houdt er niet van een goede pizza op z'n tijd. Met de kerstdagen in aantocht is er niets leuker dan je favoriete gerecht te eten in stijl, zie hier: de pizza-kerstsok.

De kerstsok is niet alleen lekker maar ook nog eens makkelijk te maken. Het recept klink als volgt:

Ingrediënten:
-
Kant-en-klare pizzabodems
- 30ml olijfolie
- 5g knoflookpoeder
- 5g Italiaanse kruiden
- Zeezout
- 500 ml pizzasaus
- 500g mozzarella
- 250g mini pepperoni
- Basilicum voor garnering 

Benodigdheden:
-
Koekjes uitstekers in de vorm van een kerstsok of andere kerstvorm.

Bereiding:
-
Verwarm de over voor op 200 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. 
- Druk kerstsok vormpjes uit de kant-en-klare bodems door middel van de koekjes uitsteker.
- Meng de olijfolie, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en het zout in een kom.
- Verspreid dit mengsel over de bodems. Verdeel een lepel met tomatensaus over de pizzabodems. Maak de pizza af met kaas en mini pepperoni. 
- Bak de pizza's tot de kaas gesmolten is en het deeg een goudbruine kleur heeft.
- Breng op smaak met basilicum. 

Een heerlijke kerstsnack voor jong en oud.

Volledig scherm
© Delish

Bron: Delish

Wil je kans maken op het nieuwe boek 'de Brabander Bakt'? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.