Amandelspijstaart met blanc manger en abrikozen

Het is moederdag vandaag! Als je nog geen taart hebt gemaakt, dan kun je met deze amandelspijstaart met blanc manger en abrikozen binnen een uur je moeder alsnog een heerlijke taart voor schotelen.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 150 g amandelen
- 150 g suiker
1 ei

Spijsdeeg
- 200 g koude roomboter
- 200 g amandelspijs
- 125 g witte basterdsuiker
- 75 g ei
- 3 g zout
500 g bloem

Frangipane
- 125 g amandelen
- 125 g suiker
- 125 g roomboter
- 2 eieren
- 50 g bloem

Blanc manger
- 320 g volle melk
- 100 g amandelspijs
- 25 g kristalsuiker
- 20 g eidooier
- 8 g gelatine
- 375 g slagroom
15 g rietsuiker

Gepocheerde abrikozen
- 700 g Franse abrikozen
- 2 l water
- 50 ml witte wijn
- 1 el honing
3 takjes rozemarijn

Gesuikerde rozemarijn
- 3 takjes rozemarijn
- 1 eiwit
50 g suiker

Benodigdheden:
- Kartelvorm van 20x20 cm
- Gasbrander
- Boter om in te vetten
- Deegroller
- Vierkante taartvorm van 15x15 cm

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Volledig scherm
© 24Kitchen