Volledig scherm
Internationaal snacken bij McDonald's : een pittig broodje kip uit Hongkong, de Mc Extreme baconburger uit Spanje en de McFlurry met oerhollandse stroopwafel. © McDonald's

Amerikanen kunnen ‘stroepwoffel-flurry’ gaan bestellen bij Mc-Donald's

Koken & etenIn de Verenigde Staten kunnen bezoekers van het McDonald's wereldrestaurant in Chicago vanaf juni een dessert kiezen met Nederlandse stroopwafel erin. De McFlurry Stroopwafel is een van de internationale gerechten die de fastfoodketen toevoegt aan de kaart. 

Dat blijkt uit documenten die Business Insider heeft ingezien. Naast het toetje met Nederlandse touch kunnen Amerikanen ook de Spaanse Grand McExtreme Bacon Burger nemen of een kipsandwich met tomaat en mozzarella uit Canada. Uit de Australische hoek komt patat met kaas en ham. 

Op social media tonen Amerikanen zich razend enthousiast over stroopwafels die een ‘typisch Nederlands dessert’ zou vormen. De wafels zelf zijn al jaren een hit in de VS. De Stroopwafel McFlurry werd vorig jaar jaar op 50 locaties in Florida getest. 

Vorige jaar testte McDonald’s de Stroopwafel McFlurry en de Grand McExtreme Bacon Burger op 50 locaties in Florida. Dat deden ze ook met de BBQ McShaker-frietjes uit Maleisië en de McSpicy Chicken-sandwich uit Hong Kong, maar die hebben de landelijke menukaart uiteindelijk niet gehaald, meldt de Nederlandse Business Insider

Maar enthousiaste reacties zijn er vooral over de Nederlandse Stroopwafel McFlurry, een vanillesoftijs met stroopwafelkruimels en karamelstroop. ,,Stroopwafel McFlurry could be a game changer,” schrijft een fastfoodliefhebber op Reddit. You had me at stroopwafel, schrijft radiojournalist Robert Welch op zijn twitteraccount.

Zelfs de prestigieuze Washington Post schrijft over het Nederlandse fenomeen. Volgens de krant dringen er steeds meer andere cuisines door in de wereldwijde keten. Je kunt gefrituurde paneer wraps krijgen in India, gefrituurde zalmwraps in Noorwegen, McKebab in Israel en patat met mayonaisesmaak in Japan.  

Saus

Of de typische Nederlandse McFlurry ook naar Nederland komt, kan de woordvoerder van het bedrijf, Eunice Koekkoek, niet zeggen. Op dit moment kun je je eigen McFlurry mixen met M&M’s Pinda, Oreo, Karamel-Zeezout of Red Fruit Meringue. Daar kies je de saus naar keuze bij: chocolade, karamel of aardbei. De stroopwafelvariant is er tijdelijk geweest een paar jaar geleden. 

Zij meldt wel dat McDonald's Nederland ‘op basis van de trends en insights keuzes voor nieuwe producten voor onze Nederlandse gasten’ maakt. ,,Zoals nu de Clubhouse, maar denk ook aan de Maestro Angus beef burger en Homestyle Crispy Chicken met trendy variaties die voldoen aan smaken van nu als de spicy sriracha, guacamole of truffel mayonaise.”