Antwerpenaar fietst perfecte Duvel-glas bij elkaar en wordt beloond door brouwerij met bak van zijn lievelingsdrank
Bavo Deneckere uit Antwerpen is een fervent fietser en legde op 19 september maar liefst 277 kilometer af. Van Mechelen door en rond Brussel, langs Waterloo en Halle richting Dendermonde. Niets bijzonder zou u denken, ware het niet dat Bavo zijn fietstocht de (quasi) perfecte weergave is van een Duvel-glas. Zijn favoriete dorstlesser na een helse fietstocht.
Delen per e-mail
277,5 kilometer, 11 uur, 49 minuten en 23 seconden en 8.563 calorieën. Dat had IT’er Bavo Deneckere uit Antwerpen nodig om op de populaire sportapp Strava zijn perfecte Duvel-glas bij elkaar te fietsen. Een opmerkelijke prestatie want het Duvel-glas is in de perfectie afgebeeld. Zelfs de kenmerkende schuimlaag vergat hij niet.
Tweede keer goede keer
Toch bleek zijn voornemen geen sinecure te zijn en vergde het heel wat voorbereidingen om zijn parcours uit te stippelen. Een week eerder ondernam Bavo al een poging, maar die mislukte. “In de helft van het parcours zat ik al door mijn volledige voorraad reservebanden, ik had enorme pech toen. Bij de tweede poging heb ik mijn route war bijgeschaafd om de slechte stukken wegdek eruit te krijgen. De week nadien ondernam ik een tweede poging en toen liep alles perfect. Meer nog, ik ben geen enkele keer lek gereden toen.”
Enkele dagen na mijn rit stond Duvel aan mijn huisdeur met een bak Duvel, 6 glazen, koerstruitje, bidon én een petje. Mission accomplished
Duvel is één van de eerste speciaalbieren die Bavo leerde kennen. “En ik was direct fan en ben dat steeds gebleven. Duvel heeft ook een heel herkenbaar glas en logo, dus dit leek me zeker haalbaar om een mooie en herkenbare tekening van te fietsen.” Bij het uitstippelen van zijn route koos Bavo voor een stratenpatroon waar de straten erg dicht op elkaar liggen om op die manier zoveel mogelijk details in de afbeelding te krijgen. Denk maar aan de typerende schuimkraag van een Duvel. “In een gebied met weinig straten zou dat onmogelijk zijn.
Bak Duvel én petje
Op sociale media wordt zijn prestatie druk besproken en gedeeld. En ook brouwerij Duvel Moortgat is Bavo’s prestatie niet ontgaan. Zij trakteerde hem op een bak Duvel, een outfit en nog enkele leuke gadgets. “Ik had al lachend tegen enkele fietsvrienden gezegd dat ik hoopte dat Duvel dit zou oppikken en me een petje of zo zou geven. Enkele dagen na mijn rit stond Duvel aan mijn huisdeur met een bak Duvel, 6 glazen, koerstruitje, bidon én een petje. Mission accomplished”, lacht Bavo.
En of dit nu smaakt naar meer? “Zeker, net als Duvel”, lacht Bavo. “Ik heb me al wel voorgenomen enkel te gaan voor kwaliteit, als er een idee is dat origineel genoeg is, waag ik het. Ik hoop dat ik met mijn Duvel tekening de lat niet te hoog heb gelegd voor mezelf.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
PREMIUM
halen en brengen Stampend het nieuwe jaar in: we troosten onszelf massaal met oer-Hollands eten
Stampend gaan we weer het nieuwe jaar in. Ook sterrenkoks maken zich er schuldig aan. Met liefde. Duizenden dampende hartverwarmende stamppotten belanden via de drive-thru op ons bord. -
PREMIUM
Johan ging fanatiek barbecueën om de dood van zijn vader te verwerken: 'Toen was het hek van de dam’
Johan Kwakernaat (37) uit Puttershoek ging anderhalf jaar geleden barbecueën om de dood van zijn vader te verwerken. Sindsdien kookt hij de sterren van de hemel, heeft hij duizenden volgers op sociale media én gaat hij workshops geven. ,,Ik hoop mensen te kunnen inspireren.” -
PREMIUM
Over de Tong De Bout heeft een fijn weekmenu
Ooit werd Soerendonk in het televisieprogramma Het leukste gat van Nederland verkozen tot leukste dorp. Er is blijkbaar ook veel lekkers in Soerendonk. Een attente lezer wees ons op zijn smakelijke ervaringen uit de keuken van restaurant De Bout.
-
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
PREMIUM
Pollepel thuis Ogen dicht en fantaseren maar over zwoele, Spaanse zomeravonden met tapas van Destino
Een zonvakantie naar Spanje lijkt eindeloos ver weg, maar met een beetje fantasie kun je thuis ook in Spaanse sferen komen. Voor de Gouden Pollepel Thuis zetten we de verwarming een paar graden hoger en trekken een hele avond uit voor het uitgebreide thuismenu van Destino. -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus
Deze heerlijke visburgers kun je heel makkelijk zelf maken. In dit recept gebruiken wij kabeljauw, maar je kunt zelf kiezen welke vis je gebruikt. De visburger wordt geserveerd op een knapperig broodje in combinatie met frisse yoghurtsaus en ingelegde groenten; een heerlijk gerecht.