Aziatische sla-bakjes
Het weekend is nog maar een paar uurtjes van ons verwijderd. Met deze lekkere Aziatische sla-bakjes begin je het weekend snel én lekker.
Delen per e-mail
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- Zonnebloemolie
- 600g half-om-half gehakt
- 250g rijstmie
- 2el sojasaus
- 2el rijstazijn
- 1el pindakaas
- 1 bos bospenen
- 100 g cashewnoten
- 1 bosje bosuien
- 1 krop ijsbergsla
Bereiding:
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de peper en knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in circa 6 minuten goudbruin.
- Gaar de rijstmie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel koud met water. Laat de mie goed uitlekken en meng er een beetje olie door.
- Schenk de sojasaus en rijstazijn bij het gehakt en voeg de pindakaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe en roer het geheel goed door.
- Schil en snijd de wortels in hele dunne reepjes. Snijd de bosui in fijne ringetjes.
- Hak de cashewnoten fijn en voeg toe aan het gehakt.
- Pluk de ijsbergsla voorzichtig van de krop zodat het een bakje wordt en vul met een beetje rijstmie, bosui, wortel en het gehakt.
Fijn weekend en eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Verder in het nieuws
-
Albert Heijn past misleidende producten aan na nominatie voor Gouden Windei
Albert Heijn heeft toegezegd twee producten aan te passen nadat de supermarktketen door Foodwatch is genomineerd voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het meest misleidende voedingsproduct van het jaar. Het gaat om seizoensgroenten en de kaasspread. -
Sergio Herman opent derde restaurant in Antwerpen
‘Le Pristine’, zo zal het nieuwe restaurant van Sergio Herman heten. Na Frites Atelier en sterrenrestaurant The Jane opent de Nederlandse kok binnenkort een derde restaurant in Antwerpen, in de Lange Gasthuisstraat. De opening van Le Pristine staat gepland voor midden april. -
Koken & eten Dit is waarom AH en Jumbo hun sintlekkers nu al in de uitverkoop gooien
De sint is het land nog niet uit of supermarkten Jumbo en Albert Heijn willen al van hun sinterklaassnoepgoed af. Waarom is dat? -
Koken & eten Lichaamstemperatuur kan sleutel zijn tot succes bij het afvallen
Het mechanisme in je hersenen dat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft, kan je ook helpen om sneller gewicht te verliezen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek bij muizen door wetenschappers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Scripps Research. -
Meer supers over op kipvleeswaren met keurmerk
Steeds meer supermarkten stappen over op een huismerk kippenvleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk. Voor Wakker Dier geldt dit keurmerk als ,,ondergrens voor vleeswaren”.
-
Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker. -
Koken & eten 'Uitvinder’ eendenborst (84) overleden
De Franse chef-kok die eendenborst wereldwijd beroemd maakte als delicatesse is niet meer. André Daguin overleed op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Auch. -
Kerstbuffet voor een prikkie bij Ikea-vestigingen
Meubelgigant Ikea organiseert grote kerstbuffetten in verschillende vestigingen. In Duiven kunnen bijvoorbeeld 750 mensen aanschuiven voor het buffet met warme en koude gerechten.