Barbecuetip: deze dranksoort maakt je vlees in een handomdraai mals

Koken & etenWil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de vijfde aflevering legt hij uit hoe en waarom hij vlees marineert in drank.

Een volle tafel met daarop een fles wijn, glas jus d’orange, espresso, thee, cola en een biertje. Niet bedoeld om achterover te slaan tijdens het barbecueën. Nee, legt Mumu uit: ,,Deze drankjes zijn perfect om je vlees in te marineren. Al deze drankjes bevatten zuren die ervoor zorgen dat de spieren zachter worden en tijdens het marineren dat het vlees malser wordt.”

De biermarinade is favoriet en gemakkelijk te maken volgens Mumu. Op gevoel voegt hij de ingrediënten bij elkaar in een aluminium braadbak ,,Ongeveer een glas bier, wat zout, citroensap en honing. Dit meng je totdat het zout en de honing een beetje opgelost zijn.” 

Vandaag staan er spareribs op het menu. Voordat ze een plons maken in de biermarinade, zijn ze alvast voorgekruid met zijn dry rub. ,,Dat zijn droge kruiden die nog meer smaak aan deze ribs toevoegen”, legt Mumu uit.

Vervolgens laat hij de spareribs een halfuurtje marineren. Na dit bierbad kunnen ze op de barbecue. ,,Dit heeft ongeveer een kwartier à twintig minuten nodig voordat het helemaal gaar is.” Eenmaal op de barbecue zien we hem de spareribs nog eens insmeren met de marinade. Achterover zitten is geen optie. ,,Doe af en toe de klep open om te kijken of het vlees gedraaid moet worden.”

Volledig scherm
Bbq-tip van Marvin Mumu © 24Kitchen
Volledig scherm
Bbq-tip van Marvin Mumu © 24Kitchten

Meer tips van Marvin Mumu zien? Klik op de video’s hieronder: