Volledig scherm
© 24Kitchen

Biefstuk Stroganoff met Moroccan touch en ras el hanoutfriet

Deze biefstuk met eigengemaakte stroganoffsaus is een perfect gerecht om voor vrienden en familie te maken. Steek jij vandaag de handen uit de mouwen?

Ingrediënten voor 4 personen:
Ras el Hanoutfriet:
- 600g roseval aardappels
4el ras el hanout

Stroganoffsaus:
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 250g kastanjechampignons
- Olijfolie
- 3el tomatenpuree
- 1tl harissa
- 1tl gemberpoeder
- 200ml runderbouillon
100ml room

Biefstuk:
- 4 biefstukken à 100 g per stuk
- 2el zonnebloemolie
1el boter

Little gem:
- 4 little gem
- 4el azijn
4el olijfolie

Benodigdheden:
- Keukenpapier
- Ovenschaal
- Aluminiumfolie

Bereiding:
Ras el hanoutfriet:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water en zout aan de kook.
Snijd de aardappels in partjes en blancheer de aardappels circa 4 minuten. Dep de aardappels droog met keukenpapier. Schep de aardappels in een grote ovenschaal en bestrooi met ras el hanout. Bak de aardappels in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Stroganoffsaus:
- Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine reepjes. Snijd de champignons in vieren.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en champignons circa 3 minuten. Voeg de paprika’s en knoflook toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de harissa en gemberpoeder toe, blus af met de bouillon en laat de saus circa 5 minuten koken. Schenk de room bij de saus en roer door.

Biefstuk:
- Bestrooi de biefstukken met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een pan en bak de biefstukken circa 2 minuten per kant. Voeg, zodra het vlees mooi bruin is, de boter toe en schep regelmatig wat bruine boter over de biefstuk.
Leg het vlees op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie circa 6 minuten rusten.

Little gem:
Snijd de onderste 2 centimeter van de kropjes sla. Besprenkel de sla met azijn en olijfolie.

Serveren:
Verdeel de biefstukken over borden en lepel er wat stroganoffsaus overheen. Serveer met de ras el hanoutfriet en de little gem.

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl