Volledig scherm
© 24Kitchen

Biefstuk uit de wok met Chinese kool en shiitakes

24KitchenVerras je vrienden of familie vanavond met dit unieke recept. Hier maak je indruk mee, terwijl het stiekem niet zo moeilijk is. Slim!

Ingrediënten voor 4 personen:
400g biefstuk
- 1 rode peper
- 3 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 3cm verse gember
- 2el rijstolie
- 2el oestersaus
- 60g cashewnoten
- 250g eiernoedels
- 1 kleine Chinese kool
- 200g sugar snaps
- 100g shiltakes
1tl sesamolie

Benodigdheden:
-
Keukenpapier
- Wok
- Aluminiumfolie

Bereiding:
- Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
- Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het vlees in reepjes.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in ringetjes.
- Snijd de bosuitjes in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn.
- Verhit olie in de wok en roerbak het vlees circa 2 minuten op hoog vuur. Voeg de gember, bosuitjes, knoflook toe en roerbak 1 minuut mee. Haal het vlees uit de wok en houd warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie. Meng de cashewnoten door de groente.
Kook de eiernoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de kool in de lengte, verwijder de kern en snijd de kool in dunne reepjes.
- Verwijder de harde draden van de sugar snaps. Snijd de shiitakes in stukjes. Verhit olie in een wok en roerbak de shiitakes circa 2 minuten.
- Voeg de kool, de sugarsnaps en de oestersaus toe en roer goed door. Meng het vlees, zonder braadvocht, en de sesamolie erdoor. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren:
Verdeel de noedels over borden en schep de groente met het vlees erop. 

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl