Bierjenever uit Delft moet de wereld gaan veroveren, maar sla 'm niet in één keer achterover
In 2016 waagde brouwerij De Koperen Kat zich al aan jeneverbier, vijf jaar later is het tijd voor de omgekeerde variant. In het brouwhuis aan de Delftse Schieweg is sinds deze week bierjenever verkrijgbaar. Een wereldprimeur, aldus de brouwerij.
,,Er zijn genoeg voorbeelden van op whisky- of wijnvaten gerijpte jenevers, maar nog nooit gebeurde dat met bier’’, zegt Rolf Katte van De Koperen Kat. ,,Met branderij De Gekroonde Brandersketel uit Schiedam hebben we ons op een experiment gestort waarvan we geen idee hadden hoe het zou uitpakken. Als tegendraadse brouwerij zijn we gewend aan gekke probeersels. Zo hebben we ooit algenbier geïntroduceerd. Daarmee wonnen we tijdens de Altech Bierwedstrijd in Dublin uit meer dan 750 uitzendingen de Silver Award voor meest innovatieve bier ter wereld.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Turkse pizza met aubergine en yoghurtsaus
Een Turkse pizza is vaak gevuld met gehakt, ui, tomaat, pepers en peterselie. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Anatolië; een regio in het zuidoosten van Turkije en wordt ook wel lahmacun genoemd. In deze vegetarische variant vervangen we het gehakt door een pasta van kruidige aubergine. -
Wat Eten We Vandaag: Kippenbout uit de oven met groene asperges en krieltjes
Deze kippenbout marineren we in olie met pikante kruiden en garen we zachtjes in de oven. Gegarandeerd dat je stukje vlees op die manier lekker mals blijft. De kippenbout combineren we met krieltjes en gebakken groenten. -
Getest: dit is de beste ventilator
Wat is de beste ventilator? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMKoken & Eten
Traditionele oliebollen? Nee, bollen met 'gekke smaakjes' steeds populairder
Geen zin in een traditionele oliebol met krenten dit jaar? Je bent niet de enige. Verkopers merken dat de vraag naar bollen met ‘gekke smaakjes’ toeneemt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chocolade-, kersen- of tompoucebol? -
iemand moet het doen
Patholoog Emma (36) bekijkt heel de dag stukjes mens: ‘Ik kom ook alle lichaamssappen tegen’
Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: klinisch patholoog Emma Witteveen (36) onderzoekt stukken weefsel van mensen, zoals stukjes darm.
-
Dit is de duurste camper van Nederland
De duurste camper van Nederland staat te koop in Oss. Het gaat om de Morelo Grand Empire 110GSO+. Aan boord zijn een wasmachine, een vaatwasser een fietsenlift en een garage waar bijvoorbeeld een Mini Cooper in past. -
PREMIUMKoken & Eten
Frank (48) viel 50 kilo af met ‘boerenverstand’ én gaat niet meer jojoën
Van 146 naar 94 kilo, met veel wandelen, fietsen, calorieën tellen, ingrediënten afwegen en een buitengewone discipline verloor Frank Depoorter in anderhalf jaar tijd 50 kilo. En voorgoed, zo vermoedt hij. ,,Ik voelde me een wandelende tijdbom.” -
PREMIUMOver de Tong
Dineren achter glas-in-lood in het oude gemeentehuis
Na een wandelroute Rondje Woudrichem belanden we bij restaurant ’t Oude Raedthuys. Ongetwijfeld een unieke trouwlocatie maar ook een plek waar je achter glas-in-loodramen statig kunt dineren.