PREMIUM
‘Bij L’Auberge werd al 10 jaar niet meer gekookt op het niveau dat je mag verwachten’
Verlies sterHet wereldberoemde sterrenrestaurant L’Auberge van wijlen Paul Bocuse verliest z’n derde Michelinster. Veel culiwatchers zagen dat al aankomen. ‘Michelin laat nu zien dat niemand onaantastbaar is.’
Delen per e-mail
Restaurant L’Auberge de Collonges-au-Mont-d’Or was niet zomaar een restaurant voor Paul Bocuse. Het was familiebezit. Zijn vader baatte er ooit een hotel-restaurant uit. Paul zelf werd er in 1926 geboren en woonde er 85 jaar later nog steeds. ,,Ik heb ondertussen wel de lakens verschoond, hoor’’, zei hij in 2011 in een interview met zijn bekende droge gevoel voor humor.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
Wereldberoemd restaurant raakt Michelinster kwijt
Precies twee jaar na zijn dood, verliest het legendarische en wereldberoemde restaurant van wijlen chefkok Paul Bocuse een Michelinster. Het restaurant, L’Auberge de Collonges-au-Mont-d’Or, gaat van drie naar twee sterren. -
Koken & eten IKEA past claim koekenpan aan over giftige stof in anti-aanbaklaag
Beter voor de natuur, dat zou de koekenpan van IKEA zijn. Voor de anti-aanbaklaag wordt volgens het woonwarenhuis niet het zeer giftige PFOA gebruikt. Dat een andere zeer giftige stof wordt gebruikt, vermeldde Zweedse meubelgigant niet. Na vragen van deze site daarover past IKEA de claim wereldwijd aan. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen. -
PREMIUM
Frans sterrenrestaurant L’Auberge zette de culinaire wereld op zijn kop
Michelin heeft het restaurant van Paul Bocuse zijn derde ster ontnomen. Correspondent Frank Renout sprak de wereldberoemde Franse kok toen die 90 jaar werd - een jaar voor zijn overlijden. Het restaurant bracht een revolutie teweeg in de culinaire wereld, blijkt uit het verhaal dat Renout in 2016 maakte.
-
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
PREMIUM
Koken & eten Bitter vinden we brrrrr... maar het is o zo gezond
In het kader van goede voornemens: kies eens wat vaker voor bitter. Voedingsmiddelen met deze smaak, zoals witlof en broccoli, zijn goed voor je gezondheid. Niet lekker? Je kunt ze makkelijk leren eten. -
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie.