Volledig scherm
© WikiMedia

Bizar: Er bestaan nu poepcafés

Een café waar je je maaltijd voorgeschoteld krijgt in een toiletpot, een ijsje in de vorm van een drol ontvangt of geniet van een toilet-kopje koffie. 'The Modern Toilet' is het café dat letterlijk is omgetoverd tot één groot toilet.

De bedenker van het café is Lien Ngyuen. Tijdens haar reis in Taiwan kwam zij op het idee om het restaurant te beginnen. Na de opening van de eerste vestiging in Toronto, Amerika, volgden meerdere locaties. Je kunt nu ook genieten van een bordje, of beter gezegd potje, eten in Zuid-Korea, China, Japan en Indonesië. De bewoners zijn razend enthousiast.

Op het menu staan Koreaanse, Thaise en Japanse gerechten. Die krijg je niet voorgeschoteld op een normaal bord, maar op een urinoir. Ijsjes zijn in de vorm van een drol en in het restaurant zit je niet op stoelen, maar op toiletpotten. Krijg je er al zin in? Hierbij een paar foto's om een beeld te krijgen van het café:

Volledig scherm
© The Modern Toilet
Volledig scherm
© The Modern Toilet
Volledig scherm
© The Modern Toilet
Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
© Instagram

Of het café naar Nederland komt is de grote vraag. Wij zijn benieuwd of de nuchtere Hollander hier trek in heeft.

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.