Bizar: restaurant biedt maaltijden uit het vliegtuig aan
Koken & etenLuchtvaartmaatschappij AirAsia meent zulk lekker Aziatisch eten aan boord van haar vliegtuigen te serveren, dat ze restaurants opent die gerechten aanbiedt die zijn gebaseerd op de vliegtuigmaaltijden.
Delen per e-mail
Ze staan meestal niet zo goed bekend, de maaltijden die je als passagier krijgt als je vliegt. Toch zijn die van AirAsia zo goed dat ze er trots op zijn. De eerste prijsvechter in het Aziatische luchtruim heeft in zijn thuishaven Kuala Lumpur een eerste restaurant geopend.
De baas bij AirAsia, Tony Fernandes, voorziet naar eigen zeggen dat de klanten het vliegtuigvoedsel ook op de grond zo smakelijk zullen vinden, dat deze uitspanning uitgroeit tot een keten met vestigingen over heel de wereld. Eind 2020 moeten het er volgens de baas van de restaurant-tak, Catherine Goh, vijf zijn en binnen vijf jaar kunnen het er honderd zijn met behulp van franchising.
Het is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die iets bijzonders doet met het eten. Zo begon een Zwitserse luchtvaartmaatschappij vorig jaar met het uitserveren van kaasfondue gedurende de vluchten. AirAsia heeft steeds meer activiteiten naast de luchtvaart, vooral op het internet. zoals de BigPay financiële dienstverlening of de reisagent AirAsia.com.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
In de overgang? Dit eet je beter wel en niet
Eet eens een banaan, als je klachten hebt tijdens de overgang. Of dadels. Desirée Marsman weet alles van voeding tijdens de menopauze en geeft negen tips. -
Gember is zeer geschikt voor thuisteelt
Als student had Ronald Giphart een huisgenoot die grootverbruiker was van gember. Hij teelde de wortelstok zelf, gewoon in zijn kamer. -
PREMIUM
Ilona proeft Ilona proeft voor het eerst kaas: ‘Brie verandert in je mond in smurrie’
Ilona Braat (21) lust weinig. Tijd voor verandering, vindt ze. Aan de hand van adviezen van smaakdeskundige Bob Cramwinckel probeert ze al die dingen die ze voorheen altijd liet staan. In deze eerste aflevering proeft ze voor het eerst in haar leven een plakje kaas. Ja, écht waar. -
Wat Eten We Vandaag: Rollade met kruiden en knoflook
Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees. Ziet er nog leuk uit ook. Rollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood. -
Dit is waarom je beter een hamburger kunt eten dan een salade als je ziek bent
Als we professor Elisabeth De Waele, van de Vrije Universeit Brussel, mogen geloven, is ‘fastfood als je ziek bent soms beter dan een salade met tomaat’. Dat klinkt wellicht gek, maar de hoogleraar legt het allemaal uit in een aflevering van de ‘Universiteit van Vlaanderen’. Het toverwoord in De Waeles uitleg is ‘ondervoeding’.
-
PREMIUM
Ilona Proeft Ilona lust bijna niets: 'Van m’n hamburger schraap ik alles af’
Ilona Braat (21) heeft een gebrekkige smaakontwikkeling en lust weinig. Omdat ze hiervan af wil heeft ze hulp gezocht bij smaakdeskundigen, waardoor ze nu voor het eerst in haar leven ei, kaas, kibbeling en een kroket gaat proeven. Hoe haar dat bevalt is te lezen in het persoonlijke verslag dat ze hiervan heeft gemaakt. -
Italiaanse politicus Salvini stopt met eten van Nutella: niet Italiaans genoeg
Matteo Salvini stopt met het eten van Nutella. De leider van de rechtse Italiaanse partij Lega vindt het product niet Italiaans genoeg. Hij zegt dat hij alleen nog maar brood met salami en sardientjes eet. -
Koken & eten Zwanger? Zo eet je niet twee keer zo veel maar dubbel zo goed
Wel of geen vis? En hoe zit het met rauwe groenten? Vrouwen die zwanger zijn, kunnen gemakkelijk de weg kwijtraken in de voedingsjungle. Ze eten vaak niet gezond genoeg. Wat moeten ze dan wel eten?